Egyre több a botrány Karácsonyék körül

 

A napokban derült ki, hogy a fővárosi vezetés időhúzása miatt Budapest óriási pénzügyi veszteséget szenvedett el a tömegközlekedés reklámhelyeinek értékesítési kudarca miatt. Karácsony Gergely főpolgármester korábban visszautasította a tendert, de később már elfogadta volna, az érintett francia cég azonban elállt a pályázattól.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője elmondta: A Kúria egyértelműen kimondta egy iránymutató döntésében, hogy az önkormányzati vagyonvesztés eredményezheti a hűtlen kezelés bűncselekményének a megállapítását.


Mivel ebben az esetben különösen jelentős vagyoni hátrányról szóltak a sajtóhírek, ezért a hűtlen kezelés gyanújának felmerülése esetén a bíróság akár öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki az elkövetőkre

– fejtette ki.

A korrupció felszámolásával kampányoló baloldali vezetésről sorra derülnek ki olyan ügyek, amelyek felvetik a korrupció gyanúját. A Századvég jogi szakértője példaként megemlítette a BKV-buszok offshore cégtől való bérlését, illetve a reklámtendert is. A baloldali kampányígéret nem valósult meg, sőt egyre inkább a közpénzügyek körüli botrányoktól hangos a sajtó.


A teljes adás itt hallgatható vissza.