×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem fontosak a nemzeti kisebbségek az uniónak

 

Az Európai Bizottság a héten az Európai Parlament támogatása ellenére megismételte a határozatát, mely szerint nincs jogszabályalkotási felhatalmazása a nemzeti kisebbségek védelmének ügyében, noha az ügy Európa lakosságának több mint 10 százalékát érinti.

A Minority Safepack kezdeményezés célja, hogy a nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelem egyes területei az uniós jog részéve váljanak.

A döntés összhangban van az elmúlt évek intézkedéseivel, amikor az európai döntéscsinálók elárulják az európai értékeket és cserélik le a Soros-féle nyitott társadalom eszméjére – mondta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A sokszínűséget és az emberi jogok védelmét hirdetik, de védelmet csak a migránsok és a szexuális kisebbségek érdemelnek, és olvasatukban a nemzeti kisebbségek nem. Hasonlóan

az üldözött keresztények emberi jogai sem érdemelnek védelmet Brüsszel szemében

– tette hozzá. Nemcsak azt az 1,1 millió magyar embert vették semmibe, akik aláírták a Minority SafePack kezdeményezést, hanem 50 millió uniós, őshonos nemzeti kisebbséghez tartozó állampolgárt is.

„Lesöpörtek egy európai polgári kezdeményezést, amely az unió legdemokratikusabb európai intézmény és ilyenkor felmerül, hogy hol vannak a demokratikus alapelvek” – emelte ki.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a döntés után nincsen jogi lehetőség annak felülírására.

„Tudatos politikai döntésről van szó, amely arra mutat, hogy a keresztény-konzervatív kultúrához hozzájáruló nemzeti, etnikai kisebbségeket nem kell erősíteni, szemben a bevándorlókkal vagy a szexuális kisebbséghez tartózókkal. Ebből is egyértelműen látszik a képmutatás” – mondta.

A kisebbségvédelmi kezdeményezést az a Vera Jourová biztos söpörte le, aki rendszeresen oktatja ki a tagországokat demokráciából.

Elmondta, hogy hagyományos közösségeket aláásó brüsszeli politikát a hazai ellenzék is teljes mértékben kiszolgálja.

Felvetette, hogy ha a Momentum demokratikus pártnak tartja magát, akkor vesse fel a következő egyeztetések során ezeket a kérdéseket az értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztosnál.

A címlapfotó illusztráció.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.