×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Legalább három gyereket vállalnának az európaiak

 

Kettő felettit tartanák ideális gyerekszámnak Európában a Századvég Politikai Iskola Alapítvány legújabb, harminc európai országban végzett felmérése szerint – mondta a kutatásban részt vevő Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnökhelyettese szerdán az M1 Ma reggel című műsorába.

Molnár Balázs ismertette: a megkérdezettek közül az egyértelmű választ adók 61 százaléka két, 16 százaléka három, 3 százaléka pedig négy vagy annál több gyermeket szeretne. A felmérésbe bevontak öt százaléka gyermek nélkül képzeli el a jövőjét.

A visegrádi országokban – Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon – még nagyobb a gyermekvállalási kedv, a megkérdezetteknek csupán három százaléka tartja gyermek nélkül is ideálisnak az életet. A négy államban nőtt a több gyermeket tervezők aránya is: 24 százalékuk három, 60 százalékuk két gyermeket szeretne – tette hozzá Molnár Balázs.

A szintén megszólaltatott Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke kiemelte: a felmérésből is jól látszik, hogy a kormány a családok támogatásával jó úton halad.


A címlapfotó illusztráció.