×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Saját nézői is kiakadtak az RTL Klubra

 

Már az RTL nézői is felháborodtak a Való Világ szereplőinek trágár stílusán – derült ki a műsor hétfői adásából. A kereskedelmi csatornán sugárzott valóságshow-ban rendszeresen hangzanak el durva, sokszor szeméremsértő kifejezések. Az RTL most illemtanárral próbálja fegyelmezni a játékosokat, azután, hogy az M1 is többször megkérdezte a műsor szerkesztőit, nem tartják-e aggályosnak, hogy főműsoridőben, kisípolás nélkül engedik adásba az alpári kifejezéseket. Az RTL legutóbb elismerte, hogy a játékosok, ahogy fogalmaztak a csatorna részéről, valóban nem megfelelő szavakat használnak a műsorban – hangzott el az M1 Híradójában.


Káromkodás, ordibálás, verbális erőszak – ezek a megnyilvánulások mindennaposnak számítanak az RTL II Való Világ című műsorában. A valóságshow-t minden este főműsoridőben sugározza a csatorna.

Bár ilyenkor még a korhatár-besorolásnál fiatalabb nézők is ülhetnek a készülékek előtt, az RTL II-n sípolás nélkül hangzanak el a trágár, sokszor szeméremsértő kifejezések.

Az alpári stílus miatt az M1 többször megkereste a csatornát. Legutóbb akkor,

amikor a Való Világ újévi adásában a műsor szereplői durva megfogalmazásban használták egymásra a homoszexuális jelzőt.

A csatornától korábban megkérdeztük, milyen szerkesztési elvek alapján válogatják az adásokba kerülő részleteket és azt is, szerintük elfogadható-e, hogy a durva szavak főműsoridőben hangzanak el.

Az RTL legutóbb elismerte, hogy a Való Világ 10 játékosai valóban nem megfelelő szavakat használtak, sőt, a csatorna azt sem tagadta, hogy a műsorfolyamban a játékosok már nem egyszer kaptak figyelmeztetést vagy büntetést káromkodás, vagy nem megfelelő szóhasználat miatt.

Az M1 többszöri megkeresése úgy tűnik a gyakorlatban is hatott a műsor készítőire. A játékosoknak a hétfői adásban egy illemtantanár próbálta elmagyarázni, hogyan kellene viselkedniük.

Közben a kereskedelmi csatorna szerkesztői továbbra is sípolás nélkül engedték adásba a válogatott káromkodásokat. Pedig a műsorból az is kiderült,

hogy az alpári stílus miatt már a csatorna nézői is felháborodtak.

A valóságshow miatt 2018-ban már a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is elmarasztalta az RTL-t. A csatornának akkor csaknem 143 millió forint bírságot kellett fizetnie, egyebek mellett azért, mert a Való Világ 4 valamennyi epizódja megsértette a kiskorúak védelmét célzó előírásokat.

A címlapfotó illusztráció.