A Gazdasági Versenyhivatal elnökével egyeztetett Varga Judit

 

Varga Judit igazságügyi miniszter a Gazdasági Versenyhivatal elnökével, Rigó Csabával egyeztetett a nemzetközi digitális vállalatok visszás kereskedelmi gyakorlatáról kedden.

Varga Judit a Facebook-oldalán azt írta: az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az ilyen óriásvállalatok magatartása gyakran nemcsak a véleménynyilvánítás szabadságát sértik, hanem a tisztességes versenyt és a fogyasztói jogok teljes körű érvényesülését is veszélyeztetik.


Emiatt a Gazdasági Versenyhivatallal közösen biztosítani kell az átlátható és biztonságos piaci működést, és minden rendelkezésre álló eszközzel elejét kell venni a digitális károkozásnak – hangsúlyozta.

Kiemelte: ahogyan a való életben, a virtuális világban is fenn kell tartani az egyenlő versenyfeltételeket, védelmezni kell a fogyasztói jogokat, és szankcionálni kell az etikátlan piaci magatartást.

A miniszter hozzátette: a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülésén azzal a kérdéssel foglalkoznak majd, hogy a vállalatok és a magyar emberek is megfelelő védelmet kapjanak a digitális károkozással szemben.