×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A techcégek visszaéléseit blokkolná Varga Judit

 

Az igazságügyi miniszter összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését a techcégek rendszerszintű visszaélései miatt.

Varga Judit hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: az árnyék tiltás vagy shadowban azt jelenti, hogy a közösségimédia-szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák egy felhasználói profil láthatóságát, elérését, hogy arról mi ne tudjunk.

A techcégek ezzel minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek, amely a nyugati típusú kultúra alapját jelenti” – fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette: e tiltás rendszerszintű gyakorlatáról nem csak a Twitter-vezérigazgatóról készült, kiszivárgott hangfelvételből lehetett értesülni.

📵 Az “árnyék tiltás” vagy “shadowban” azt jelenti, hogy a social media szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy...

Közzétette: Varga Judit – 2021. január 17., vasárnap

A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Facebook is úgy korlátozza, hogy csökkenti azok elérését. Erről személyes tapasztalatom is van” – írta Varga Judit.

A miniszter közölte: az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkájával járul hozzá az uniós szabályozáshoz a globális techcégekkel szemben. „A rendszerszintű visszaélések miatt viszont elképzelhető, hogy hamarabb is lépnünk kell” – írta, hozzátéve: ezért összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését, és a héten egyeztet a Gazdasági Versenyhivatal elnökével a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről.

A címlapfotó illusztráció.