Müller Cecília elárulta, hogy mit érzett a beoltása után

 

Kevesebb az új fertőzött és a lélegeztetőgépen lévők száma is csökkent. Pénteken 87 koronavírussal fertőzött beteg hunyt el Magyarországon. Az oltási program a hétvégén is folytatódik, az egészségügyi dolgozók mellett a száznál nagyobb létszámú idősotthonok lakói és dolgozói is oltakoznak.

Bedros J. Róbert, az országos korházfőparancsnok helyettese, főigazgató beadja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Rendben van minden, teljesen jól érzem magam. Semmilyen hatását nem éreztem, még helyileg sem – mondta az oltáson átesett Müller Cecília országos tiszti főorvos a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Hozzátette, az oltási terven semmiképpen nem szeretnének változtatni, annak ellenére, hogy a Pfizer az előzetesen szerződésbe foglalt mennyiségnél kevesebb vakcinát tervez az unióba szállítani a jövő héten. Ennek okaként éppen a készülőben lévő kapacitás növelést említette a tiszti főorvos.

A magyar kormány a világ minden szegletében kutatja, hogy honnan tud még vakcinát beszerezni „Rend alakult ki az oltási helyeken, mindenkinek rendelkezésére áll az, a bizonyos huszonegy nap múlva, illetve a Moderna esetében huszonnyolc nap múlva beadandó második adag, amely szükséges a teljes védettséghez” – fogalmazott.

Többféle vakcina érkezik az országba, nem ugyanabban a sémában kell oltani mindegyiket, ugyanakkor mindenkit szeretnének védőoltásban részesíteni. A vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrálók visszaigazolást kapnak a regisztrációról, majd információt kapnak, amikor aktuálissá válik az oltásuk.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.

A címlapfotó illusztráció.