×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újból mellélőtt a baloldali álhírlap

 

A valós dolgok megírása helyett ismét a közmédia vegzálásával vannak elfoglalva a baloldali Népszava sajtómunkásai, akik újabban azzal próbálják legitimálni álhíreiket, hogy azokkal kapcsolatban kérdésnek látszó felvetéseket küldenek az MTVA-nak.

A már régen a baloldal szócsövévé silányodott Népszava újságírói erős évet zártak tavaly, hiszen decemberben nekimentek az autizmussal élőket segítő küzdelmet támogató Jónak lenni jó adásfolyamnak – melyben a közmédia rekordmértékű, 185 millió forintot gyűjtött a jó ügyre –, majd azt hazudták, hogy titokban feloldották az idősotthonokra vonatkozó látogatási tilalmat, de úgy tűnik, az idei évben se szeretnék lejjebb adni Gyurcsány Ferenc hű fegyverhordozói.

Újabb levelet kapott ugyanis a közmédia a pártlap szerkesztőségétől, melyben az M1 híradójában bemutatott, a Capitoliumnál történt eseményekről szóló anyagunkat kritizálják. A lap levelében „több” név nélkül nyilatkozó „szakértőt” idéz, akik az újságíró szerint „visszásnak találták az M1 Capitoliumban kitört zavargásokról szóló beszámolóját”. A lap szerzője szerint „Európában valószínűleg példátlan, hogy a magyar közmédia híradója mindezt azzal a címadással interpretálta, hogy Káoszt hozott Biden elnöksége”.

Abba ne menjünk most bele, hogy Európában tényleg példátlan, hogy a magyar közmédia milyen címet ad egy anyagnak, hiszen Európában nincs több magyar közmédia, ezért erre valóban lehetetlen másik példát találni. Ez ugyanis már legalább ötödik elemi szintű fogalmazási készséget igényelne, de a szerző már ennél jóval korábban elvérzett volna az általános iskolában.

Amint az a levélből kiderül, az újságíró már a rokonértelműséggel sincs igazán tisztában, hiszen a név nélkül nyilatkozókra hivatkozva „zavargásról” ír, de közben visszásnak tartja, hogy az M1 Híradója a „káosz” kifejezést használja.

Érdemes lenne a szavak jelentését tanulmányozni, és nem állandóan a politikai motivációnak eleget téve anyagokat írni a semmiről. A Népszava kollégáinak csak azt tudjuk javasolni, hogy a pártközpontokban zajló fejtágítás helyett inkább néhány általános iskolai magyarórát látogassanak meg.

A címlapfotó illusztráció.