A miniszterelnök is reagált Hadházy Ákos kegyeletsértő videójára

 

Túl messzire ment a magyar baloldal – így fogalmazott Orbán Viktor a reggeli rádióinterjúban annak kapcsán, hogy a baloldal folyamatosan támadja a magyar védekezést. A miniszterelnök Hadházy Ákos kegyeletsértő halottasházas videója kapcsán pedig azt mondta: a baloldalnak semmi sem szent – hangzott el az M1 Híradójában.


Valószínűleg nem kalózfelvétel a temetői Hadházy-videó – számolt be róla a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó szakember szerint ugyanis az ott dolgozók ismerhették a szentendrei halottasházban készült botrányos felvétel készítőjét, hiszen beengedték a létesítménybe.


Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfi milyen célból készítette a kegyeletsértő képsorokat, amit aztán Hadházy Ákos országgyűlési képviselő hozott nyilvánosságra közösségi oldalán.

A balliberális politikus korábban azt állította: a videó készítője szerint a halottasházban látható emberek az otthonukban hunyhattak el – vírusfertőzés miatt. Hadházy Ákos ezzel azt akarta bizonygatni, hogy rossz a kormány járványkezelése.

A Pest megyei kormánymegbízott minderre akkor úgy reagált: a szivárványkoalícióval együttműködő képviselő álhírt terjesztett és halálkampányt folytat.

„Nem igaz, nem volt covidos beteg az elhunytak között, illetőleg kórházi kezelés is csak egy személy esetében állt fönn, tehát a szokásos Hadházy képviselő úr féle hazugságot láthattuk és hallhattuk”

– közölte Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott.

Hadházy Ákos a történtek után magyarázkodásba kezdett. Újabb bejegyzésében azt írta: az igazság nem rémhírterjesztés. Szerinte ráadásul a Szentendrén készült videónak a lényege nem az, hogy egy baloldali vezetésű városban történt, hanem az, hogy sok helyen uralkodnak ilyen állapotok.

A kormánypártok szerint nincs megállás a baloldal halálkampányában. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője mellett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is elítélte Hadházy Ákos akcióját.

„Úgy gondolom, hogy a politikai haszonszerzésnek megvannak azok határai, amit jól lenne, hogyha mindenki figyelembe venne és betartana. Még akkor is, hogyha a konkrét esetben ráadásul önleleplezés történt. De szerintem nincs olyan politikai cél, ami legitimálható akkor, hogyha kegyeleti jogokat sértünk, különösen ilyen durva formában” – fogalmazott Gulyás Gergely.

„A baloldalnak semmi sem szent” így reagált Hadházy Ákos kegyeletsértő videójára a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette: érti, hogy az ellenzék pártjai minden áron hatalomra akarnak kerülni, de az a logika, amely szerint, ha valami rossz az országnak, akkor az, jó baloldalnak, ez egy válság idején hibás gondolkodás.

„Válság idején, amikor emberek halnak meg, meg életek vannak veszélyben, ez egy életveszélyes gondolkodás, azt bizonygatni egyfolytában, hogy a magyar egészségügy nem működik, a magyar orvosok nem jól dolgoznak, a kormány nem jól szervezi meg a védekezést, bemutatni, hogy milyen nagy baj van, gyakran álvideókkal, és abban reménykedni, hogy ezért az egészért majd az emberek a kormányt teszik felelőssé, és akkor majd beülnek a kormány helyére, szerintem ez az észjárás túl sok, túl messzire mentek” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A Magyar Nemzet szerint a videóban látható elhunytak rokonai akár magánvádas eljárásban elégtételt kérhetnek a videó készítőjétől és Hadházy Ákostól.

De az ügyben felmerülhet a rémhírterjesztés gyanúja is. Az erről szóló bejelentéssel egy magánszemély élt, amit a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgál.