×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tiszti főorvos: Elértük a járvány csúcsát, immár leszállóágban van

 

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatója.

Az operatív törzs tájékoztatója (2021.01.14.)ÉLŐ: Tájékoztat az operatív törzs.

Közzétette: hirado.hu – 2021. január 14., csütörtök

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta: a járvány csúcsát már elértük, jelenleg a járvány leszálló ágban van.

1778 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 342 237 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 648 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 197 936 fő, az aktív fertőzöttek száma 133 653 főre csökkent. 4980 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 357-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy fontos az egészségügyi dolgozók beoltása, hiszen szükség lesz rájuk, amikor a lakosság szélesebb körű oltása elkezdődhet.

A hétvégén folytatódik a 100 főnél nagyobb létszámú idősotthonokban az oltás, a Moderna vakcinájával. Minden forrást, amely biztonságos, hatékony vakcina forrást jelenthet felkutatnak és beszereznek. Ehhez a magyar kormány biztosítja a forrásokat – mondta az országos tiszti főorvos.

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt az elmúlt 24 órában 197 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Közel 200-szer intézkedtek a rendőrök szabálytalan maszkviselés miatt

Kiss Róbert alezredes elmondta: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta összesen 19 ezer 529-szer intézkedtek a rendőröknek a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt. 161 emberrel szemben azért kellett intézkedni, mert a tízezer lakosnál nagyobb települések közterületén megszegték a maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet.

Tömegközlekedési eszközökön, azok várakozóhelyein 4, üzletekben és bevásárlóközpontok területén pedig 32 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – tette hozzá.

Kiss Róbert rendőr alezredes, az ORFK szóvivője bejelentette, hogy miután a beérkezett újságírói kérdéseket Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter már megválaszolta a csütörtök délelőtti Kormányinfón, az operatív törzs rendhagyó sajtótájékoztatója ezzel véget ért.

Cikkünk frissül.