×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Behavazódott az ország, Hárskúton már síelésre is alkalmas

 

Országszerte többfelé havazott, illetve még mindig havazik, de csütörtök reggelig jellemzően csak maximum pár centiméteres hóréteg alakult ki.

Hóeltakarító kisgéppel takarítják a havat a nyíregyházi Sóstói úton (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint – a 300 méternél magasabban fekvő települések közül – a Veszprém megyei Hárskúton 10 centiméteres hóréteg képződött.

Hóembert épít egy férfi unokájával havazás után Zalaegerszegen (Fotó: MTI/Varga György)

Az alacsonyabban lévő területek közül a Somogy megyei Kutason mérték a legnagyobb, 7 centiméteres hóvastagságot. Néhány településen regisztráltak még 5-6 centiméteres hómennyiséget, de jellemzően ennél kevesebbet mértek. A budapesti mérőállomásokon is jellemzően hólepel vagy maximum 1 centiméteres hóréteg alakult ki.

Behavazott utcák és házak Debrecen belvárosában (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a Facebook-oldalán azt írta: napközben szakadozni kezd a felhőzet, megerősödik, viharossá fokozódik a szél, és egyre inkább keleten várható hózápor, kisebb havazás.

Csütörtökre a havazás miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Somogy és Zala megyében az ónos eső veszélye miatt figyelmeztetnek.

(Forrás: OMSZ)

(Forrás: OMSZ)

Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére pedig az erős szél miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

(Forrás: OMSZ)