Különleges lehetőséggel csalogatja a hallgatókat a Szegedi Tudományegyetem

 

Ingyenesen hozzáférhetnek az egyik legnagyobb nemzetközi képzési portál, a Coursera online tananyagjaihoz azok a diákok, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) képzéseire – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A közlemény szerint az első helyen jelentkezők egy egyszerű regisztrációt követően négyezernél több magas színvonalú képzéshez férhetnek hozzá a legnagyobb és legnépszerűbb – több mint 70 milliós felhasználói létszámú – online oktatási portálon.

Hogy könnyebb legyen a kurzusok között választani, az SZTE egy általános, mindenkinek javasolt csomagot, illetve képzési területekhez tartozó ajánlókat állított össze. A legnépszerűbb tananyag, a világszerte hárommillió diákot vonzó, A tanulás tanulása magyar változata is elérhető itt, ami nagy segítség az érettségi vizsgákra való készülésben. A SZTE munkatársainak köszönhetően teljes egészében magyarul is elérhető kurzus közérthető módon szól a tanulás módszertanáról, gyakorlati tanácsokat ad többek között a halogatás elkerülésével és a vizsgákra való felkészüléssel kapcsolatban.

A világ több mint kétszáz vezető egyetemével és cégével együttműködő Courserán a kiválasztott szakterület legjobbjaitól lehet tanulni. A kurzusok elvégzését igazoló tanúsítványokat pedig a szegedi egyetemi tanulmányok megkezdésekor be is lehet számíttatni.

A címlapfotó illusztráció.