×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyre nagyobb a felháborodás Hadházy kegyeletsértő bejegyzése miatt

 

Több hiányosságot is feltárt a szentendrei halottasházban az önkormányzat vizsgálata. Kiderült például, hogy nem lehet megállapítani a holttestek beérkezésének és elszállításának időpontját, az épületet pedig nem zárták. A baloldali polgármester azután tartott helyszíni szemlét, hogy Hadházy Ákos megosztott egy videót az interneten. Azt állította, hogy a készítő szerint a koporsókban olyanok fekszenek, akik az otthonukban hunyhattak el vírusfertőzés miatt. Kiderült azonban, hogy a videón szereplők közül senki sem volt covidos. Dömötör Csaba államtitkár úgy fogalmazott: itt már nincsenek határok, csak végtelen gátlástalanság, amely nem tisztel sem élőt, sem holtat, sem emberi méltóságot – derült ki az M1 Híradójában.


Pénteken tette elérhetővé közösségi oldalán Hadházy Ákos egykori LMP-s, most független képviselő azt a videót, amely a szentendrei halottasházban készült.

A felvétel készítője egy nyitott ajtón sétál be a holttestek közé. Hadházy Ákos Facebook-oldalán belinkelte az eredeti felvételt és azt állította: készítője szerint ezek az emberek az otthonukban hunyhattak el vírusfertőzés miatt. A képviselő szerint mindez a kormány rossz járványkezelése miatt alakulhatott ki.

A Pest megyei kormánymegbízott viszont azt mondta:

Hadházy Ákos álhírt terjeszt és halálkampányt folytat.

Nem igaz, nem volt covidos beteg az elhunytak között, illetőleg kórházi kezelés is csak egy személy esetében állt fönn, tehát a szokásos Hadházy képviselő úr féle hazugságot láthattuk és hallhattuk” –mondta Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott

Tarnai Richárd úgy fogalmazott: az ellenzéki politikusnak a saját háza táján kellett volna vizsgálódnia, mert a szentendrei halottasház a város felügyelete alatt áll, tehát a baloldali polgármester, Fülöp Zsolt a felelős az ügyért.

Hadházy Ákos újabb bejegyzésében erre azt írta: az igazság nem rémhírterjesztés. Szerinte, ráadásul a Szentendrén készült videónak a lényege nem az, hogy Szentendrén történt, hanem hogy sok helyen vannak ilyen állapotok.

A Fidesz helyi csoportja mélységesen felháborítónak tartja, hogy Hadházy Ákos kegyeletsértő módon egy halottasházban készült felvételt mutatott be. Reagált az ügyre Dömötör Csaba is. Az államtitkár úgy fogalmazott: itt már nincsenek határok, csak végtelen gátlástalanság, amely nem tisztel sem élőt, sem holtat, sem emberi méltóságot.

Közben a város polgármesterének közleményéből az derült ki, hogy még péntek délelőtt helyszíni vizsgálatot tartott az önkormányzat.

Akkor több hiányosságra is fény derült,

például nem volt megállapítható egyértelműen a holttestek beérkezésének és elszállításának időpontja. Az épületet nem zárták, azon nem tüntették fel a funkcióját. Ottjártukkor a két hűtőkamra közül csak az egyik működött.

A halottasház üzemeltetője is nyilatkozott egy helyi lapnak. Simon Zsolt arra a kérdésre, hogy szabályosan helyezték-e el a halottakat, úgy válaszolt: ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak, én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába.

Az önkormányzat a szemle után úgy döntött, hogy felülvizsgálja az üzemeltetővel kötött szerződést,

egyben kötelezték arra, hogy nyolc napon belül nyújtson be intézkedési tervet a kifogásolt állapotok rendezéséről.

Vizsgálatot indított az ügyben a rendőrség is. A Szentendrei Rendőkapitányság a tudomására jutott információk alapján feljelentés kiegészítést rendelt el, és 30 nap áll rendelkezésére, hogy adatokat gyűjtsön.

Azonban nem Hadházy Ákos volt az egyetlen ellenzéki politikus aki az utóbbi időben valótlanságokat állított a kormány koronavírus elleni védekezéséről. Még tavasszal a szocialista Kórozs Lajos tett közzé egy videót, amelyben állítása szerint egy volt mentőtiszt azt nyilatkozta, hogy tíz rábízott betegből kilenc meghalt a járvány miatt.

Később kiderült, hogy sem mentőtiszt nem volt soha a bemutatott hölgy, sem az állításai nem voltak igazak.

A Párbeszédes Szabó Tímea a parlamentben állította azt, hogy az egész világon Magyarországon haltak meg a legtöbben a járvány következtében, amelyről szintén hamar kiderült, hogy hamis állítás.

Tavaly év végén pedig a szintén baloldalhoz köthető Political Capital vezető elemzője, Krekó Péter nyilatkozta azt a brüsszeli Politico hírportálnak, hogy: „Ha aláássák az emberek oltási hajlandóságát, akkor Orbán Viktor elszenvedheti annak politikai következményeit”. Az elemző később visszakozott és perrel fenyegetőzött.

A címlapfotó illusztráció.