×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A világon sok helyen nyúl az erőszak eszközéhez a baloldal

 

Itthon is rendőröknek kellett megvédeniük a Parlamentet 2018-ban az erőszakos baloldaltól – mondta Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában.


Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke közölte: az elmúlt napokban megdöbbentő felvételek érkeztek az Egyesült Államokból, ahol tüntetők foglalták el a Capitoliumot. Megfogalmazása szerint a képsorokat látva eszünkbe juthatnak olyan közelmúltbéli haza események, amelyek egytől egyig az erőszakos baloldalhoz kötődnek.

Mint mondta, „a baloldal randalírozott a parlamentben és azon kívül is”. A kormánypárti politikus példaként idézte fel, hogy „két éve agresszív módon próbálták meg ellehetetleníteni az Országgyűlés munkáját”.

Fenyegetőztek, kiabáltak, sípoltak, megakadályozták az elnöki pulpitusra való feljutást és megpróbálták ellehetetleníteni a szavazást is” – sorolta a Munka Törvénykönyve 2018-as módosításának megszavazása előtti eseményeket.

Nacsa Lőrinc hozzátette: a baloldal ugyanígy viselkedett a Parlamenten kívül is. „Rongáltak, összecsapásokat provokáltak a rendőrökkel, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke pedig füstgránátot is dobott az egyenruhásokra” – mondta.

A fizikai erőszak mellett verbálisan is egyfolytában fenyegetőznek – tette hozzá, példaként említve, hogy „Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője” azt ígérte, hatalomra jutásuk esetén földönfutóvá teszi a Nemzeti Színház vezetőit.

A címlapfotó illusztráció.