×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyarázkodik és perrel fenyeget az elemző

 

Magyarázza a kijelentését, és perrel fenyeget az a baloldalhoz közel álló elemző, aki egy interjúban arról beszélt: „az oltási hajlandóság aláásásának politikai következményeit Orbán Viktor szenvedheti el”. Krekó Péter szerint kiforgatják a szavait azok, akik szerint ő oltás-ellenességet javasolna a baloldalnak. A miniszterelnök tegnap azt mondta: ennél gonoszabb mondatot ritkán hall az ember.

Még karácsony másnapján jelent meg a brüsszeli Politico internetes lapban az a cikk, amelyben Krekó Péter, a baloldalhoz közel álló Political Capital nevű tanácsadó intézet elemzője arról értekezett, hogy ha az emberek nem kapják meg a védőoltást, az felboríthatja Orbán Viktor stratégiáját, miközben most lehetőség mutatkozik az ellenzéki összefogásra is a 2022-es választások előtt – hangzott el az M1 Híradójában.

Krekó Péter a lapnak úgy fogalmazott: „Elég nagy a tét, ha aláásod az emberek oltási hajlandóságát, akkor Orbán Viktor elszenvedheti annak politikai következményeit.”

A Magyar Nemzet az írás megjelenése után arra emlékeztetett, hogy 2006 és 2010 között a Political Capital több mint 432 millió forintnyi megbízást kapott a Gyurcsány-kabinettől, és arra, hogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa 2018-ban majdnem 50 ezer dollárt adományozott az intézetnek. Miután többen is úgy értelmezték, hogy Krekó Péter a baloldal stratégiáját leplezte le, az elemző magyarázkodásba kezdett, és perrel fenyegetett mindenkit, aki szerint ő oltásellenességet javasolt volna a baloldali pártoknak.

A baloldalon több olyan nyilatkozat is elhangzott, amik elbizonytalaníthatják az oltásokkal kapcsolatban az embereket. A Jobbik a koronavírus-vakcinára utalva közösségi oldalán azt írta, hogy a magyarok nem kísérleti nyulak. A Gyurcsány Ferenc vezette DK szóvivője, Barkóczi Balázs pedig arról beszélt, hogy az Oroszországból érkező vakcinában nem lehet bízni.

Krekó Péter szavaira – vagyis hogy az oltási hajlandóság aláásának politikai következményeit Orbán Viktor szenvedheti el – a miniszterelnök vasárnap a Kossuth Rádióban reagált.

A gonoszságnak sincsenek határai nem csak a fantáziának, mert ennél gonoszabb mondatot azért ritkán hall az ember – mondta Orbán Viktor.

Úgy fogalmazott: a baloldali törekvések ellenére Magyarország sikeresen védekezik a járvány második hullámában is.

Leszögezte, hogy a magyar orvosok és ápolók kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hasonlóan a pedagógusokhoz, akiknek köszönhetően sok százezer munkahely maradt meg, hiszen a munkavállalóknak nem kellett otthon maradniuk a gyermekeikkel.