Elbocsátások sorozatába kezdtek Karácsonyék

 

Karácsony Gergely főpolgármester ígérete szerint csak a vezetői és politikai posztokon folytatnak karcsúsítást, ennek ellenére most úgy tűnik, hogy fizikai és szellemi beosztottakat küldhetett el a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.

A Magyar Nemzet megkeresésére az FKF 17 munkavállaló elbocsátását ismerte el. Azt állították, hogy mindössze négy munkavállaló tartozott a fizikai állománycsoportba. A vállalat belső működését jól ismerő forrásaink azonban arról tájékoztattak, hogy a többi dolgozó sem vezető beosztású volt, hanem vagy adminisztratív munkakörökben, vagy a humánerőforrás-osztályon láttak el beosztotti feladatköröket.

Leépítéskor általában az az irányelv, hogy elsősorban a nyugdíjasokat bocsátják el, mert nekik már van biztos jövedelemforrásuk. A fentebb említett esetben állományban maradhatott nyugdíj mellett dolgozó fizikai munkavállaló is.


A további létszámcsökkentés tervét a vállalat tagadta, annak ellenére, hogy

több tanú is azt állítja, hogy a tartályellátó csoport vezetője számos dolgozó jelenlétében kijelentette, hogy azok sem lehetnek nyugodtak, akiket most nem bocsátottak el, mert a jövő év elején, március végéig még számos munkatársat elküldenek.

Ám nem ez az egyetlen hely, ahol tömeges elbocsátások vannak, egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy a fővárosi cégekben tömegével bocsátják el az alkalmazottakat.

A Magyar Nemzet cikke szerint a birtokukba került egy belső levelezés, amivel azt bizonyítják, hogy

a főváros vezetése tudott arról, hogy nem csak vezetői és politikai pozíciókból küldenek el embereket.

Az FKF a több munkavállalót is érintő elbocsátásokat az év eleje óta zajló racionalizálási folyamat egyik elemének nevezte.

A címlapfotó illusztráció.