Ön szerint milyen következménye lesz az ellenzéki polgármester antiszemita botrányának?

 

Baranyi Krisztina, a IX. kerület ellenzéki polgármestere „rohadt, szemét zsidó befektetőnek” nevezett valakit egy üresen álló önkormányzati telek értékesítésével kapcsolatban lezajlott vitában. A polgármester szerint kiragadták mondandóját a szövegkörnyezetből, ő csak provokálni akarta a vele vitában álló feleket.

A Tények birtokába került hangfelvételen jól hallható, hogy Baranyi Krisztina „rohadt, szemét zsidó befektetőnek” nevezi azt a valakit, aki abban az esetben, ha az önkormányzat nem adná el a telket, nem tudna ezerkétszáz négyzetméteren építkezni.

A hangfelvétel alapján elmondható, hogy egy olyan vitahelyzetben készült, amelyben Baranyi Krisztina munkatársainak próbálja összegezni, mik az előnyei és hátrányai annak, ha az érintett telket nem adja magántulajdonba az önkormányzat.


A Tények szerint a kiárusításra szánt telekre hamar akadt vevő. Az azonban nem derül ki a tudósításból, hogy a hangfelvétel mikor készült, és pontosan milyen körben zajlott az indulatos beszélgetés.

Baranyi Facebook-oldalán válaszolt a vádakra, melyben a hangfelvétel valódiságát nem vitatta, de szerinte kiragadták mondandóját a szövegkörnyezetből, ő csak provokálni akarta a vele vitában álló feleket.

A polgármester a Tények azon állítását is kifogásolta, hogy a képviselők döntésével szembemenve döntött volna a telek eladásáról.

„Arról, hogy a telket eladjuk, a képviselő-testület már az év elején döntött. A pályázatot az illetékes önkormányzati bizottság írta ki, a minimális eladási árat is a bizottság határozta meg” – állítja bejegyzésében Baranyi Krisztina.

Ön mit gondol? Szavazzon!

[hmspolls id="118"]

Olvasóink szavazatait december 17-én, csütörtökön 14:15-ig várjuk.