Elvitték a rendőrök Doktor Gődényt

 

Vírusszkeptikus tartalmak hangadóinál tartott házkutatást a rendőrség – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf rendőr alezredes elmondta: a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus cikkeket, közléseket, állításokat, és amennyiben felmerül, hogy a közlés jogszabályba ütközik, eljárást indít.

Mint mondta, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több hete indított eljárást egy ilyen ügyben, és pénteken négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik a vírusszkeptikus tartalmak hangadói.


„A rendőrség az eljárást rémhírterjesztés miatt folytatja, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás büntette is”

– tette hozzá.

Tegnap az orvosi végzettséggel nem rendelkező Doktor Gődény újra a Facebook-oldalán hergelte a követőit. Ezt gyakran megteszi, korábban már írtunk arról, hogy a férfi a vírusellenes intézkedések egyik ismert hazai bírálója. Legutóbb a koronavírus elleni oltások ellen is kampányolt.

Pénteken pedig a Facebook-oldalán megjelent egy újabb poszt, amelyet állítólag a felesége írt. Ez alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai őrizetbe vették.