×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sopronban is lesz Karc FM, rádiós frekvenciákról döntött a médiatanács

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette egy pápai és egy budapesti rádiós frekvencia pályázati felhívását, valamint elvégezte az alaki vizsgálatot egy nyíregyházi és egy mosonmagyaróvári frekvenciapályázaton.

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának keddi közleménye szerint a testület véglegesítette és pénteken teszi közzé honlapján a Pápa 95,7 MHz helyi és a Budapest 89,5 MHz körzeti vételkörzetű frekvenciák pályázati felhívásait kereskedelmi jelleggel. A pápai ajánlatokat január 18-án, a budapestieket január 20-án lehet majd benyújtani.

A tanács elvégezte a Nyíregyháza 106,8 MHz körzeti és a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz helyi vételkörzetű frekvenciák közösségi jellegű használatára benyújtott ajánlatok alaki vizsgálatát.

A grémium a nyíregyházi pályázaton hiánypótlásra szólította fel a Médiahíd Kft.-t, a mosonmagyaróvári eljárásban pedig a Katolikus Rádió Zrt.-t.

Továbbá hozzájárult a testület, hogy a Karc FM Média Kft. december 8-a helyett legkésőbb február 6-án kezdje meg KARC FM 98,4 néven működő, közösségi jellegű médiaszolgáltatását a Sopron 98,4 helyi frekvencián.

Közölték azt is, hogy a médiatanács megvizsgálta a 2019-re vonatkozó beszámolási kötelezettségek teljesítését az arra kötelezett médiaszolgáltatók körében.

A testület huszonhat szolgáltatónál állapított meg jogsértést, közülük 25 felszólítás után elküldte beszámolóját, egy vállalkozás pedig – a Progetto Média Kft. – 70 ezer forintos bírságot kapott.

A médiatanács a jogi következmények kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – olvasható az NMHH közleményében.

A címlapfotó illusztráció.