×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rengeteg szemetet szállítottak el ősszel az erdőkből

 

Az állami erdőgazdaságok az őszi időszakban a Tisztítsuk meg az országot! program keretében 1100 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze az általuk kezelt erdőterületen.

Sikeres a Tisztítsuk meg az országot! program – mondta Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette, két részből sikerült összegyűjteni ezt a hatalmas, mintegy 1100 köbméter hulladékot. A HulladékRadar applikáción keresztül körülbelül 350 köbméternyi szemetet jelentett be a lakosság, a többi 650 köbméternyit pedig a szakemberek mérték fel az erdőterületeken, majd szállították el.

Az államtitkár kiemelte,

a munka korántsem ért véget, a közelgő ünnepek előtt újabb takarítási akciót szerveznek.

A koronavírus-járvány miatt ugyanis megnőtt az erdők látogatottsága, ezáltal a hulladéklerakás is. Céljuk, hogy a hulladékmentesítésnek köszönhetően az ünnepek alatt is tiszta környezetben pihenjenek az emberek.

A legtöbb hulladék a vegyes háztartási hulladék és az építési törmelék volt. Ráadásul az építési törmelékben sokszor olyan veszélyes anyagot is találtak, mint a hullámpala.

A kormány gondolkodik a megoldáson. A jövőben, a városokban, falvakban hulladékudvarokat szeretnének létrehozni,

ahol biztonságban tudják majd elhelyezni a hasonló veszélyes hulladékokat

– hangsúlyozta.

A címlapfotó illusztráció.


A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza.