Álhíreket gyárt a DK a tesztelőkről

 

Nyílt levélben cáfolta a Demokratikus Koalíció állításait egy tesztelést végző orvostanhallgató. Azt írta: nem dolgoznak napi 12 órát, van megfelelő védőfelszerelésük, és az étkezést is biztosítják számukra – hangzott el az M1 Híradójában.

Erhardt Mária szerint szégyen, ahogy egyes politikai szereplők minden gátlás nélkül, olcsó politikai haszonszerzés reményében hamis információkkal hergelik a közvéleményt.

Szégyen, ahogy Gyurcsányék hazudnak a munkájukról – ezzel a címmel közölte egy tesztelést végző orvostanhallgató nyílt levelét a Pestisrácok.hu.


Szeretném megosztani élményeimet, mert egyre több felületről hallom a Demokratikus Koalíció és más ellenzéki erők által terjesztett alaptalan hazugságkampányt, amivel a lakosságot és hallgatótársaimat riogatják – írja Erhardt Mária, aki öt napon át volt egy szűrővizsgálatokat végző csapat tagja.

Azt mondja:

az álhírekkel ellentétben minden feltétel adott a biztonságos munkavégzéshez.

A Demokratikus Koalíció egy közleményt adott ki múlt héten, amelyben azt állította, hogy koronavírus-tesztelésbe bevont orvostanhallgatók sem megfelelő védőfelszerelést, sem ételt nem kapnak.

László Imre, a párt politikusa pedig egy sajtótájékoztatón azt is közölte, hogy a vezénylés miatt az orvostanhallgatók a vizsgáikra sem tudnak felkészülni, mert 12 órában dolgoznak.

A DK kijelentéseit egytől egyig cáfolta a Semmelweis Egyetem ötödéves hallgatója.

Mint írja: nem napi 12 órában dolgoznak, hanem mindenki maga dönti el, mennyit tud vállalni és milyen ütemezésben. Még a sofőr is, aki sok esetben ki sem száll az autóból, megkapja a teljes körű védelemhez szükséges felszerelést.

Ez két darab teljes testet védő overált, védőszemüveget, arcpajzsot és fejenként egy doboz gumikesztyűt tartalmaz. Az étkezést központilag oldják meg, a bázisra viszik a meleg ételt. Hozzáteszi: igaztalan rémhír az is, hogy a rektor vagy a vezetőség bárkit kirúgással fenyegetett volna, ha nem teljesít szolgálatot.

Erhardt Mária úgy véli: szégyen az, ahogy egyes politikai szereplők minden gátlás nélkül, olcsó politikai haszonszerzés reményében hamis információkkal hergelik a közvéleményt, dezinformálják azokat, akik részt vennének a védekezésben, és ezáltal is gyengíteni próbálják az ország védekezését. Az orvostanhallgató azt írta: ezzel nem a kormánynak ártanak, hanem a magyar embereknek.

A mintavételhez ugyanazok az egyéni védőfelszerelések biztosítottak a hallgatóink számára is, hiszen ez természetes.

Az országos tiszti főorvos is már többször felhívta a figyelmet arra, hogy biztosítják az orvostanhallgatók védőfelszerelését. Müller Cecília hangsúlyozta: ők is ugyanazokat az eszközöket kapják meg, mint a mentősök vagy például a kórházi dolgozók.

A címlapfotó illusztráció.