×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ötven online előadással készül az NKE a Kutatók éjszakájára

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a kutatási-képzési portfólióját bemutató öt szekcióban mintegy 50 online előadással csatlakozik a Kutatók éjszakája programsorozathoz pénteken és szombaton.

Az eseményen az egyetem valamennyi oktatási és kutatási szervezeti egysége bemutatkozik, többek között az Eötvös József Kutatóközpont is, így az intézmény teljes oktatási-kutatási portfóliójába bepillanthatnak azok, akik ellátogatnak a Kutatók éjszakája honlapjáról elérhető NKE-s csatornákra – olvasható az egyetem MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az NKE a „Bűn és bűnhődés” szekció előadásait azoknak ajánlják, akik a modern technikák, a kriminológia és kriminalisztika újdonságaira kíváncsiak.

A katasztrófavédelemi feladatok rejtelmeibe, műveletirányítási rendszerébe a „Ne legyen esélye a katasztrófának, a biztonságunk érdekében!” szekció előadásai engednek bepillantást.

A „Történelem, hadtörténelem és környéke” szekcióban szó lesz egyebek mellett az etióp polgárháborúról, a katonai törzsstruktúráról, a Bismarck csatahajó első és egyetlen bevetéséről, de a magyar rendőrség államosításáról is.

A 21. század politikai és gazdasági történéseire, a virtuális környezetben rejlő veszélyek megelőzésére fókuszál a „Kockázatok és veszélyek! A látszatbiztonság világa?” szekció, amelyben a kiberbiztonság, a mesterséges intelligencia és az amerikai külpolitika is szerepet kap, de a Covid–19 gazdasági és társadalmi hatásait is elemzik a szakértők.

Az ivóvízellátás, a megújuló energiák használata vagy éppen a szélsőséges időjárási viszonyok okozta vízkárok enyhítése soha nem volt még annyira fókuszterület, mint napjainkban, éppen ezért az

„Azért a víz az úr!” szekcióban a digitális vízgazdálkodási megoldások, az árvízvédelem és a vízdiplomácia kerül előtérbe. Az NKE programjai pénteken 14 órától kezdődnek.