×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Ha a magyarok nem akarnak tömeges bevándorlást, nem szabad ezt rájuk kényszeríteni”

 

A történelem Magyarország álláspontját igazolja majd a migráció kérdésében és nem Angela Merkelét – jelentette ki a Magyarországon vendégeskedő neves brit konzervatív író, Douglas Murray.

Kelet- és Nyugat-Európa erősen elbeszél egymás mellett, s a nyugat-európai országok sok esetben fenyegetőznek, ami elég sajnálatos dolog – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Douglas Murray brit konzervatív író, újságíró, politikai gondolkodó, aki egy egész hónapig tartózkodik Magyarországon a Danube Institute vendégkutatójaként. Szerinte a gyakran szándékos félreértés helyett több odafigyelésre, egymás megértésének a szándékára volna szükség.

Rendkívül káros dolognak tartom, hogy Nyugat-Európa nem képes elfogadni, ha a kontinens keleti felében nem a neki tetsző módon alakulnak a dolgok

– emelte ki. Úgy véli, hogy ma gyakran a szabadságot szélsőségesen előtérbe helyező és követelő amerikai liberális felfogás érvényesül.

A szabadság fontos érték, ám annak kizárólagos hangsúlyozása olyan torz eredményekhez vezet, mint a kemény drogok legalizálása vagy a rendőrség leépítése – fogalmazott.

A brit politikai gondolkodó beszélt a Brexitről is. Felidézte, hogy miután a britek a kilépésre szavaztak, az unióban egy percet sem töltöttek azzal, hogy megértsék a döntésüket. Egyszerűen közölték, hogy akik a Brexitre szavaztak, bigottak és fasiszták – emelte ki.

A migráció kapcsán elmondta, hogy ha a magyarok nem akarnak tömeges bevándorlást, nem szabad ezt rájuk kényszeríteni, mint ahogy más országokkal ez már megtörtént.

A történelem Magyarország álláspontját igazolja majd ebben a kérdésben és nem Angela Merkelét. A magyarok egyre kevésbé vannak egyedül a migrációs álláspontjukkal.

– hangsúlyozta Douglas Murray.