×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Komoly nyomás alatt tartják a rendvédelmi erőket az illegális bevándorlók

 

Idén eddig több mint 35 300 migráns próbált illegálisan átjutni a magyar határon, ami a 2019-es adatok több mint kétszerese – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.


Bakondi György az  M1 Ma reggel című műsorában elmondta, eddig 387 embercsempészt fogtak el, akik a nyugatra tartó illegális migránsokat segítették; ez több mint az elmúlt három évben elfogottak összesített száma.

Hozzátette, a határon való átjutási kísérletek komoly nyomás alatt tartják a rendvédelmi erőket. Szerda éjjel például indiai, marokkói, líbiai, afgán, egyiptomi, bangladesi, egyiptomi, palesztin és török állampolgárok próbáltak Magyarországra jutni.

Ugyanakkor a politikai nyomás is folyamatos 2015 óta, de ez különösen idén erősödött fel.

Bakondi György szerint politikai szándék áll annak hátterében, hogy a migránsok folyamatosan Európába érkezzenek, és ennek az a célja, hogy megtörje a nemzetállamokat.

A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azokat az elgondolásokat, amelyek veszélyt jelentenek a magyar emberekre, amelyek ellentétesek a magyar emberek akaratával, legyen szó betelepítési kvótáról, legyen szó belépési csatornák nyitásáról, legyen szó a határőrizet akadályozásáról” – hangsúlyozta.

Bakondi György a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, új jelenség, hogy a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre egyre több migráns érkezik, 2019-cel összehasonlítva idén tízszer annyian érkeztek. Mivel nem lehet őket a szigeteken tartani, előbb-utóbb megkezdődik az átszállításuk a kontinensre – közölte.

Hozzátette, hogy hasonló a helyzet Olaszországban, és intenzív növekedést jelez a balkáni útvonalon érkezők száma is.

A címlapfotó illusztráció.