×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jármű a járműben módszerrel szöktek át a határsértők

 

Indiai, marokkói, líbiai, afgán, egyiptomi, banglades, palesztin és török állampolgárok próbáltak szerda éjjel illegálisan Magyarországra jutni. Idén már 35 ezren próbálkoztak, ami duplája a tavalyinak.

Több illegális határsértővel szemben is intézkedniük kellett az egyenruhásoknak szerda éjjel a magyar határon – közölte honlapján a rendőrség. A police.hu híreiből kiderült, hogy az illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 Ma Reggel című adásában elmondta, hogy idén már 35 ezer illegális migráns próbált Magyarországra jutni, ami duplája a tavalyi adatoknak.

De nézzük a friss eseteket:

 • Beregsurányban kedden 22 óra 45 perckor két, magát indiainak valló férfi lépte át illegálisan az államhatárt.
 • Szerdán hajnali 1 óra 30 perckor Lőkösházán a vasúti határátkelőhelyen fogtak el négy afgán férfit, akik egy kamionokat szállító vonaton, az egyik teherautó pótkocsijában rejtőzködtek.
 • A beregsurányi és a lőkösházi esetben előállították a határsértőket, akik ellen idegenrendészeti eljárás indul.
 • Domaszék külterületén 2 óra 20 perckor fogtak el egy marokkói férfit, az illegális migráns jogellenesen jutott be Magyarországra.
 • Röszkénél 2 óra 40 perckor két külföldit tartóztattak fel, akik marokkói állampolgárnak vallották magukat.
 • Hajnali 3 óra 30 perckor szintén Röszkén tartóztattak fel külföldieket, akik egyiptomi, bangladesi, és palesztin állampolgárnak vallották magukat.
 • Két migráns egy tehervonatra felkapaszkodva próbált meg Magyarországra jutni, akiket a kelebiai vasúti határátkelőnél szerdán 4 óra 20 perckor tartóztattak fel. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat
 • Szerda reggel 4 óra 25 perckor Hercegszántó-Budzsak térségében tizennyolc külföldit tartóztattak fel, akik török állampolgárnak vallották magukat.
 • 5 óra 45 perckor Röszke külterületén három külföldit tartóztattak fel, akik marokkói és líbiai állampolgárnak vallották magukat.
 • A domaszéki, a röszkei, a kelebiai, a hercegszántói esetekben az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális határátlépőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy török kamion jelentkezett belépésre 2020. szerdán 2 óra 30 perckor. A járművet egy török férfi vezette. A román-magyar közös ellenőrzés során, a kamion rakterében huszonnyolc embert találtak a rendőrök, akik iraki és szír állampolgárnak vallották magukat. A török gépjárművezetővel szemben embercsempészés miatt, a húsz határsértővel szemben tiltott határátlépés miatt indít eljárást a román határőrizeti szerv.

A címlapfotó illusztráció.