Exnácik és kommunista leszármazottak diktátorozzák Orbán Viktort egy német lapban

 

Néhány magyar ellenzéki EP-képviselő közös publicisztikában hasonlította egy német lapban Orbán Viktort a huszadik század két leghírhedtebb diktátorához, Adolf Hitlerhez és Joszif Sztálinhoz.


Dobrev Klára, Gyöngyösi Márton, Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István a német Zeit című lapban közös publicisztikában támadták a miniszterelnök, mert szerintük Orbán Viktor az, akivel Hitler és Sztálin után Európának meg kell küzdenie.


Az ellenzéki képviselők egy szintén a Zeitben megjelent cikkre reagáltak, melynek szerzője szerint Németországnak meg kell hátrálnia az uniós költségvetés ügyében, még akkor is, ha ez rövid távon Orbán Viktor „győzelmét jelentené”. A cikket jegyző Alan Posener szerint ugyan Orbánék a történelem rossz oldalán állnak, de a magyar miniszterelnöknek igaza volt, amikor a Kossuth Rádióban elmondta:

az alapegységei az Európai Uniónak nem az európai intézmények és nem Brüsszel, hanem a tagállamok. Az unióban az történhet, amit a tagállamok akarnak, és amit nem akarnak, az nem fog megtörténni.

Az ellenzéki európai parlamenti képviselők azonban másképp gondolkodnak. Mint írják: Európa nem engedheti meg magának, hogy olyan hibát kövessen el, amely könnyen az Európai Unió összeomlásához vezethet. Az öreg kontinens többször hibázott, amelynek súlyos következményeit évtizedekig keservesen fizették.” Példaként említették a Népszövetséget (Nemzetek Szövetsége) és a jaltai konferenciát, amikor a demokratikus vezetőknek „erőszakos és ravasz diktátorokkal kellett tárgyalniuk, például Hitlerrel és Sztálinnal”.

Az ellenzéki EP-képviselők szerint Orbán Viktor antidemokrata és nem Magyarország, csak a saját érdekei mellett áll. Az EU nem követheti el azt a hibát, hogy egyszerűen enged neki”.

Ez a megállapítás már önmagában is – finoman szólva – vitatható, hiszen épp Orbán Viktor volt az, aki Nagy Imre újratemetésén a szovjet csapatok kivonását kérte, és akit a kommunista uralom alatt a karhatalom emberei nemegyszer fizikailag is bántalmaztak.

Ami azonban még érdekesebb, hogy éppen

az a Dobrev Klára diktátorozza le a kommunisták ellen harcoló Orbán Viktort, akinek a nagyapja kommunista vezetőként részt vett az ’56-os forradalom utáni megtorlásokban, és akinek a férje lovasrohamot küldött a magyar emberekre,

szemeket lövetett ki, és a rendszerváltás utáni magyar történelem legsötétebb éjszakáját hozta el épp a forradalom ötvenedik évfordulóján.

Dobrev Klára mellett ott van az az

Ujhelyi István, aki az MSZMP jogutódjának, azaz a kommunista állampárt utódpártjának színeiben politizál mind a mai napig,

és akinek a párttársa az a Havas Szófia, aki következetesen ellenforradalomnak nevezi 1956-ot, sőt, a „CIA által kiképzett, volt nácikból álló diverzánsosztagokat” vizionál a forradalom kitörése mögé.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő (Fotó: Nemzeti Fotótár/MTI/Mohai Balázs)

A fentebbieken túl azonban

Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő is nevét adta a diktátorozáshoz, mindezt úgy, hogy néhány éve ő követelte a zsidó származású országgyűlési képviselők listázását,

az ő pártjának politikája épült rasszizmusra és antiszemitizmusra, és az ő pártjában küldözgettek horogkereszttel ellátott e-maileket.

A kommunisták által üldözött és a szovjet csapatok kivonását követelő Orbán Viktor tehát a totalitárius eszmék követői és a diktatúrák gyermekei szerint antidemokrata.

Ha mást nem is, de – nagyon finoman szólva – szegényes történelmi tudásukat sikeresen bemutatták az ellenzéki képviselők.