×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Nem kötekedni szeretnénk, csak számonkérjük Karácsony Gergely ígéreteit”

 

Levélben kéri a Fidesz fővárosi frakciója Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy vizsgálja ki a BKV buszbérlésének ügyét. Láng Zsolt interjút adott a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának. 

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a BKV egy olyan – offshore hátterű – cégtől bérelne buszokat, amelyet az erről szóló tender kiírása előtt egy héttel jegyeztek be.

A vállalatnak egyetlen alkalmazottja van, és referenciákkal sem rendelkezik, miközben a vezetőségét Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársának, Leisztinger Tamásnak a csapata adja

– tette hozzá.

A budapesti Fidesz-KDNP azt várja Karácsony Gergelytől, hogy miután kivizsgálta az ügyet, gyorsan hozza meg a szükség intézkedést, „mert ha ilyen irányba indul el a fővárosi vezetés, hogy ilyen nyíltan kezdenek el fittyet hányni mindenféle jogszabályra, közbeszerzési törvényre és az átláthatóságra, akkor ennek nagyon súlyos következményei lesznek” – fogalmazott Láng Zsolt.

Hozzátette, úgy tudják

a szóban forgó cég buszokkal sem rendelkezik, és mivel offshore hátterű, nem is indulhatna közbeszerzésen Magyarországon.

Kitért arra is, hogy a járványhelyzetben a buszok pótlása a budapestiek védelme szempontjából kiemelten fontos, ezért akár jogi lépéseket is tesznek az ügyben.

Láng Zsolt arról is beszélt, hogy szeretnék ha Karácsony Gergely betartaná a kampányígéreteit:

„Semmiképpen nem kötekedni szeretnénk, mi semmi mást nem teszünk, csak szimplán azokat az ígéreteket, meghatározó politikai kampányüzeneteket, amelyek jellemezték főpolgármester úr kampányát, és amellyel nyert és elnyerte a fővárosiak többségének bizalmát, azt próbáljuk rajta számonkérni. Egyik ilyen pont volt szintén: hogy minden egyes kinevezés  szakmai lesz, egy nyílt pályázaton lehet bárkinek elindulni és nem politikai kinevezettek lesznek a fővárosi cégek élén.

Ehhez képest azt látjuk, hogy már a rendészeti igazgatóságnál is Gyurcsány Ferenc volt testőrét sikerült pályázat nélkül kinevezni. Most is azt látjuk, hogy bejelentette Karácsony Gergely főpolgármester – egy ilyen BKV gyanús ügy után egyből – hogy a BKK élére kinevezi Walter Katalint, Bajnai Gordon egykori kabinetfőnökét és Mártha Imrét pedig  kinevezi majd az új fővárosi szupercég élére. Semmi pályázat, semmi szakmaiság, semmi tapasztalt – például Walter Katalinnak a közlekedésszervezésben vagy közlekedési integrációban, egyszerűen jó káder volt.

Hisz Bajnai Gordon alatt már ott volt a politikai vezetésben és ez pont elég ahhoz, hogy politikai kinevezett legyen Karácsony Gergelynél. Élesen ellentétbe megy a főpolgármester mindazzal, ami a kampányában a fő választási ígéretei között volt” – tette hozzá.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.