×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bírságokkal kitömött kassza mellett panaszkodik Karácsony

 

Egy dokumentum tanúsága szerint mintegy 10 százalékkal több késedelmi pótlékot és bírságot szedett be idén a főváros, mint 2019-ben. A Karácsony Gergely vezette önkormányzat arról hallgat, hogy a közel 29 millió forintnyi, a budapestiektől elvett sarc milyen elemekből tevődik össze, de úgy tűnik, hogy eddig a fővárosi lakosok zsebe bánja az új főpolgármester regnálását.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a főváros iparűzési adóbevételei nem rosszabbak, mint Tarlós István idején, azonban Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője által közzétett dokumentumból az is látszik, hogy jelentősen megnövekedtek a „késedelmi pótlék, bírság” címén beszedett összegek.

Szó sincs tehát bevételkiesésekről vagy nehéz anyagi helyzetről, sőt,

a bírságok szintje mintegy 10 százalékkal, forintban kifejezve mintegy 29 millióval haladja meg az előző év azonos időszakában beszedett sarc mértékét.

Ennyivel maradt kevesebb a budapestiek zsebében késedelmi pótlék vagy bírság miatt.

Szerettük volna megtudni, hogy a dokumentumban szereplő bírságok és késedelmi pótlékok konkrétan milyen elemekből tevődtek össze, illetve mi az oka a bevételek növekedésének, ezért

megkerestük a Fővárosi Önkormányzatot, de érdemi választ nem kaptunk kérdéseinkre.

Azzal kapcsolatban is kérdéseket tettünk fel, hogy az iparűzési adóból származó bevételek ismeretében továbbra is terveznek-e hitelfelvételt, illetve adóemeléseket. Amennyiben a Fővárosi Önkormányzat válaszol kérdéseinkre, úgy frissítjük cikkünket.

Karácsony Gergelyre az utóbbi időben jellemzővé vált az arrogáns stílus: Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének felvetésére, miszerint „hol van az megírva, hogy öt helyettes kell a főpolgármester mellé?”, a főpolgármester úgy reagált, hogy nem tud erre válaszolni, mert ez

annyira lent van egy budapesti főpolgármesterhez képest.

(Az idézett mondatok elhangzása után nem sokkal már „csak” négy helyettese van a főpolgármesternek Dorosz Dávid lemondása miatt, akinek a munkásságáról – pontosabban annak hiányáról – korábban beszámoltunk.)

Megszorító politikát folytat Karácsony

A balliberális városvezetés regnálása alatt fokozatosan ellehetetlenül a budapestiek élete.

Elsőként az autósokat vették célba a kerékbilincs újbóli bevezetésének ötletével, de a nagy társadalmi nyomásnak engedve végül nem valósították meg a Demszky-korszakot feltámasztó intézkedést.

Aztán érkeztek a kerékpársávok, amivel előbb a Nagykörút forgalmát, majd később a parkolást lehetetlenítették el, és közben a parkolási díjak is emelkedtek számos kerületben.

A DK-s Niedermüller Péter által vezetett Erzsébetvárosban életszerűtlen módon és mindenféle egyeztetés nélkül megváltoztatták a forgalmi rendet, aztán kíméletlenül büntetni kezdték azokat az autósokat, akik „besétáltak” a csapdába.

Kommunikáció és más semmi

A megszorítások elfogadtatására kommunikációs kampányt hirdetett Karácsony Gergely.

A fővárost a Facebookon vezető főpolgármester ezért beszél folyamatosan Budapest anyagi „nehézségeiről” és az iparűzési adóról, mondván a fővárosnak nincs pénze, holott ezt az állítását már számtalanszor megcáfolták.

Ismeretes az az eset, amelyről mi is beszámoltunk, amikor egyik nap még 150 milliárdos mínuszról beszélt a főpolgármester, másnap pedig ő maga tette közzé a közösségi oldalon, hogy csaknem 130 milliárd forint van a főváros számláján.

A tömegközlekedőket is sújtják a baloldal intézkedései

A 3-as metró körüli botrányok egyre csak sokasodnak a főváros baloldali hatalomátvétele óta: nem elég, hogy

nem valósította meg kampányígéretét, a metrókocsik klimatizálását, hanem nyilvános ivókutakat helyeztek ki az állomásokra, mindezt egy világjárvány kellős közepén,

sőt, a korábban lezárt déli szakasz mellé Karácsony Gergelyék lezárattak még négy állomást.

Ezzel lényegében a 3-as metró vonalának felét használhatatlanná tették a budapestiek számára, és a koronavírus-járvány idején bevezették az „állomáspótló busz” fogalmát, amivel még szűkebb helyre terelték az utasokat.

Végül a Tarlós István-féle városvezetés által elindított déli szakasz felújításának befejezése után lezárták a metróvonal teljes középső szakaszát, de a felújítási munkálatokat nem kezdték meg azóta sem.