×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Járjon a 3-as metró, amíg nincs megegyezés!

 

A 3-as metró felújításának végleges dátuma 2023. március, amely a világjárvány miatt csúszhat. Jelenleg metrópótló buszok közlekednek a metró középső szakaszán, lehet, hogy feleslegesen, mert vita alakult ki a főváros és a felújítást végző kivitelező cég között.

Az ügy körül a legnagyobb probléma, hogy senki nem lát tisztán. Sem a közvélemény, sem a politikusok nem kapnak tájékoztatást a városvezetéstől. Annyit lehet tudni, hogy a kivitelezőnek van egy 19 milliárdos követelése, amit a BKK vitat. Azt azonban nem tudni, hogy miért rekedtek meg a tárgyalások, illetve hogy ez az állapot végleges-e – részletezte a jelenlegi helyzetet Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A munkálatok folytatása mindenkinek érdeke – szögezte le Láng Zsolt.

Elkezdődött ugyan a 3-as metró felújítása, de csúszni fog, és kérdéses, hogy 2023-ig befejezik-e.

Ez akár az uniós támogatás elvesztését jelentheti.

Krácsony Gergely főpolgármester és a kijelölt vezető viszi a tárgyalásokat. De mivel a járványhelyzet miatt a Fővárosi Közgyűlés nem ül össze, a főpolgármester egy személyben gyakorolja a közgyűlés jogait. A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint

a nyilvánosság is várja a tájékoztatást, hiszen nagy horderejű ügyről van szó,

a mostani helyzetben további járatsűrítésre lenne szükség, mert nincs meg jelenleg a kellő védőtávolság, hogy elkerülhető legyen a tömeg.


A teljes adás itt hallgatható vissza.