×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének célja a védelmi intézkedések ellehetetlenítése

 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hétvégi megszólalásával ismét bizonyította, hogy a célja nem a védekezés támogatása, hanem a védelmi intézkedések ellehetetlenítése – közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közneveléséért felelős államtitkára.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vasárnapi közleményében azt írta, a szülők, ha tehetik, ne küldjék a gyermekeket iskolába, óvodába.

Maruzsa Zoltán emlékeztetett: tavasszal az érettségit akarták bojkottálni.

A gyermekeknek nem az az érdekük, hogy otthon maradjanak, és így kimaradjanak az oktatásból – hangsúlyozta a köznevelési államtitkár.
Rámutatott: az oktatást hagyományos keretek között kell folytatni mindaddig, amíg lehet, ahol pedig megjelenik a fertőzés, ott – ahogy eddig is – tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelnek el az érintett gyermekek és pedagógusok védelme érdekében. Az oktatás tehát ilyenkor sem áll le, csak a munkarend változik – mutatott rá.

Hangsúlyozta, a pánikkeltés, egyes gyermekek otthon tartása olyan óvodákból és iskolákból, ahol a fertőzés nincs is jelen, nem megoldás.
Felszólítják a PDSZ-t, hogy fejezze be az akciózást, ha nem segítik, legalább ne akadályozzák a védekezést – jelentette ki a köznevelési államtitkár.

A címlapfotó illusztráció.