×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony egyetért a korlátozásokkal

 

A koronavírus-járvány miatti korlátozások immár elkerülhetetlenek, mert kiderült, hogy egyáltalán nem vártuk „talpig fegyverben” a második hullámot, a helyzet egyáltalán nem „istenes”hanem kezd drámai lenni – reagált Karácsony Gergely főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnök kedd esti, a rendkívüli jogrend ismételt bevezetéséről szóló bejelentésére.

A főpolgármestert a Facebook-oldalán azt írta, a kormányfő kedd esti bejelentésére az volt az első reakciója, hogy „jobb későn, mint soha. Csak remélni tudom, hogy nem túl későn tette hozzá.

Karácsony Gergely szerint a kormányfő bejelentéséből fájóan hiányzott az, amit a szakértők régóta követelnek: növelni a tesztkapacitásokat. A főpolgármester fontosnak látja az állandó tesztelés kiterjesztését a közoktatásban dolgozókra. A tömegrendezvények esetében pedig szerinte a nagyobb határozottság is indokolt lett volna.

A közösségi közlekedés kapcsán „nem ártott volna” egy egyeztetés az önkormányzatokkal, hiszen az sok helyen már most is teljes kapacitáson üzemel, alacsonyabb kihasználtsággal.

Az ingyenes parkolás és a járvány megfékezése között alighanem nincs olyan szoros összefüggés, mint az ingyenes parkolás és sok önkormányzat nehezen kezelhető bevételkiesése között – írta.

Karácsony Gergely közölte: a fővárosi önkormányzat szerdán foglalkozik a saját hatáskörében meghozható döntésekkel, és ezekről részletesen tájékoztatnak majd.

A miniszterelnök kedd esti bejelentése szerint a kormány úgy döntött, hogy a járvány miatt éjféltől ismét bevezeti a rendkívüli jogrendet, az Országgyűlést pedig arra kéri, ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg. Azt is közölte, hogy éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptetnek életbe.

Elmondta azt is: a szórakozóhelyeket bezárják, mert az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken. A tömegközlekedésben a zsúfoltság mérsékléséért a csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el, a parkolást pedig újra ingyenessé tették – ismertette a kormányfő.