×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Másként kelt fel a nap - új szabályok szerint élünk

 

Az operatív törzsnél kezdődött a kormányfő napja.

Orbán Viktor kormányfő szerda reggel Facebook oldalán közzétett posztban arról írt, hogy az operatív törzsznél indult a napja.  Kedden a miniszterelnök számos szigorítást jelentett be, amelyek éjféltől léptek életbe.

A kormány döntése értelmében a koronavírus-járvány miatt éjféltől ismét bevezeti a rendkívüli jogrendet, éjfél és reggel öt órakor kijárási korlátozás lesz.

További döntések, amelyek már mindenkit érintenek szerdától.

  • rendezvényeken csak minden harmadik széken lehet ülni
  • a maszk viselése kötelező, a hatóságok minden rendezvényt ellenőriznek
  • a szórakozóhelyeket bezárják
  • a reggeli és délutáni csúcsban járatsűrítés lesz a tömegközlekedésben
  • országszerte újra ingyenes lesz a parkolás.

A részletes szabályozás a kedden megjelent Magyar Közlönyben olvasható.

Áttekintjük a kórházi kapacitásokat, számba vesszük a rendelkezésre álló ágyakat,a  beüzemelt és beüzemelhető  lélegeztetőkészülékeket, a szükséges és rendelkezésre álló ápolókat és orvosokat” – mondta Orbán Viktor közösségi oldalára feltöltött videójában.

Hozzátette, a védelmi bizottság tagjai megkapták a megfelelő utasításokat még kedd este.

Ha összefogunk és mindannyian betartjuk a szabályokat, akkor a mostani szigorítások elegendőek és nem lesz szükség  újabb intézkedésekre

– hangsúlyozta.

A miniszterelnök már nyolc órakor a kormányülésen lesz, ahol  Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolnak a gazdaságvédelmi akcióterv jelenlegi állásáról. Ez azért is fontos, mert „miközben védekezünk a járvány ellen az országnak mennie kell” – mondta.

Kiemelte, „be akarom tartani azt az ígéretemet, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkre tett, annyi munkahelyet fogunk létrehozni”.