×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Elvenné a főváros az ingyen parkolás jogát

 

A parkolási rendszer szigorítására készül Budapest. A tervek szerint kizárólag az elektromos meghajtású autók parkolhatnának majd ingyen a fővárosban. A többi zöld rendszámos autótól elvenné ezt a lehetőséget Budapest vezetése.

A Magyar Parkolási Szövetség támogatja a parkolás szigorítását, ugyanis egyre inkább elterjednek azok az autók, amelyek csak részben használnak elektromos energiát a közlekedésükhez. Így

hamarosan elkövetkezhet az az idő, amikor annyi lesz a zöld rendszámos autó, hogy a hagyományos autók egyetlen szabad parkolóhelyet sem fognak találni

– mondta Sipos László a Magyar Parkolási Szövetség felügyelőbizottsági tagja a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette, a zöld rendszámot tisztán elektromos meghajtású autók kaphatnak, illetve olyan járművek, amelyek elektromos meghajtással is rendelkeznek, 25 kilométert elektromos meghajtással is képesek megtenni. Azonban az utóbbi járművek alapvetően nem elektromos meghajtásúak, mert belső égésű motor termeli meg az energiát, ami feltölti az autó akkumulátorát.

Elmondta, ha bevezetésre kerül a szigorítás, a parkolóőrök által használt applikációba bele fogják táplálni azon autók adatait, amelyek teljes mértékben elektromos árammal működnek, így az őr majd könnyedén tudja ellenőrizni ki parkol szabályosan és ki nem. Felhívta a figyelmet, hogy azoknak a vidéken élőknek, akik rendszeresen Budapesten tartózkodóknak és elektromos autójuk van célszerű lesz regisztráltatni járművüket, hogy ők is igénybe tudják venni az ingyenes parkolás lehetőségét.

A címlapfotó illusztráció. 


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.