×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Vajon mit akart eltussolni a magát felrobbantó embercsempész?

 

Pisztoly és kézigránát is volt annál az embercsempésznél, aki öngyilkos lett hétfő déután a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, miközben a rendőrök elől menekült. A felfegyverkezve elkövetett embercsempészet súlyos bűncselekmény – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Az embercsempészet nem egy olyan kapitális bűncselekmény, amely miatt valaki sok évre börtönbe kerülhet. De ha egy embercsempészt elfognak és engedély nélküli lőfegyvert találnak nála, azt már nagyon „megmérik” a bíróságon – fogalmazott Georg Spöttle.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a felfegyverkezve elkövetett embercsempészet már önmagában súlyos bűncselekmény, de ha az elkövető a rendőröket is megtámadta volna, azért sok év börtön járt volna.

„Ezért lesz érdekes, ha kiderül, hogy milyen nemzetiségű volt az embercsempész” – tette hozzá a biztonsági szakértő.


Georg Spöttle úgy véli, európai emberek esetében nem megszokott, hogy kézigránáttal felrobbantják magukat, ezért felvetődik a kérdés:

vajon mit akart ezzel eltussolni a Vitnyéd közelében magát felrobbantó embercsempész?

Lehet, hogy már olyan sokszor volt büntetve, hogy nem akart visszakerülni a börtönbe. Az ember ilyenkor elfantáziál, hogy esetleg ő maga volt terrorista, (aki) terroristákat akart becsempészni az Európai Unióba – fogalmazott.

A szakértő szerint érdekes lesz az autóban található GPS nyomkövető adatainak, illetve az embercsempész és a migránsok mobiltelefonjaiban található információk kiértékelése. „Ezek utalást adhatnak arra, hogy milyen útvonalon jöttek Magyarországra, kikkel érintkeztek” – mondta a szakértő.