Nem tudja fejből: Fullajtár Andrea tabletről olvasta fel a Nemzeti dalt

 

Petőfi Sándor és a magyar irodalom talán legismertebb versével próbálkozott Fullajtár Andrea. Nem túlzás: nem lehet elvégezni úgy az általános iskolát, hogy ne tanulnák meg fejből, könyv nélkül a verset a gyerekek. Kivétel Fullajtár Andrea – írta a Magyar Nemzet az Origo cikkére hivatkozva.

Október 23-án tüntetés volt Budapesten, mint ahogy arról folyamatos tudósításában az Origo is beszámolt – írja a Magyar Nemzet. A demonstrációt a baloldali pártok támogatásával, a Soros-közeli aHang szervezésében tartották.  Névleg persze a színművészeti modellváltást elutasítói tüntettek, de a háttér, a valóság eléggé ismert. Gyurcsány Ferenc és az egyetemet évtizedek óta irányító tanárok pajzsként tartják maguk előtt az egyetemistákat, ez az első pillanattól egyértelmű.

A színművészeti egyik osztályvezető tanára, Fullajtár Andrea – mint az a cikkbe ágyazott videófelvételen is látszik –az ujjával rendszeresen huzigálja a szöveget a tabletjén, azért, hogy elolvassa a következő sorokat. Nem, nem azért olvasta, mert – eddig ismeretlen okból – éppen akkor bizonytalannak érezte magát, esetleg nem volt tökéletes diszpozícióban, és félt attól, hogy belesül. A Nemzeti dalba. Nem. A kép bizonysága szerint tényleg nem tudja fejből a Nemzeti dalt.


Ez több mint kínos – írja a lap.

A Katona József Színház színésznője osztályvezető tanár a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Színészosztályt vezet.