Rövidebb szakaszon jár 2-es villamos két hétig

 

Szombattól a Jászai Mari tér és a Boráros tér között jár a 2-es villamos – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

A rövidebb útvonal oka, hogy felújítják a villamospályát a Dandár utca és a Közvágóhíd között a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában létesülő új villamosvágány-kapcsolat építéséhez kapcsolódóan.

A közleményben azt írták, hogy a két hétig tartó felújítás alatt a Boráros tér és a Közvágóhíd között a 23-as buszcsalád járataival és az 54-es, 55-ös busszal lehet utazni.


A 24-es villamos ugyanebben az időszakban továbbra is rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Soroksári út/Haller utca megállóhely között közlekedik – tették hozzá.

Emlékeztettek: a pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként az új villamosvágánynak köszönhetően közvetlen kötöttpályás kapcsolat jön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. A vágánykapcsolat kiépítésére a Fővárosi Önkormányzat 1,8 milliárd forintot biztosít.

A 2-es és a 24-es villamos várhatóan november 7-től jár majd újra a teljes vonalon, és akkor indul el a Haller utca-Nagyvárad tér térsége és a pesti rakpart belvárosi szakasza közötti közvetlen kapcsolatot biztosító új villamosjárat is – olvasható a közleményben.