Illetékmentesen vásárolhatnak ingatlant januártól a családok

 

A kormány célja továbbra is az, hogy segítse a meddőséggel küzdő párokat, januártól pedig illetékmentességgel vásárolhatnak új vagy használt lakásokat a csok segítségével – jelentette be Novák Katalin.

A magyar kormány, amiben csak tud, segít a meddőségi problémával küzdő pároknak – szögezte le a Facebook-oldalára feltöltött videóban a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn. Novák Katalin azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy – mint mondta – „ismét fellángoltak az indulatok a lombikbébiprogram körül”.


Emlékeztetett: támogatják a lombikbeavatkozásokat, és ezért is emelték duplájára a rendelkezésre álló forrásokat. A cél, hogy minden vágyott, tervezett gyermek megszülethessen Magyarországon – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve: a meddősségi problémával küzdő párok „a jövőben is a számíthatnak ránk”.

Illetékmentesség jön januártól

Januártól teljes illetékmentességet biztosít a kormány azoknak, akik családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolnak új vagy használt ingatlant – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin azt mondta, hogy ez egy 50 millió forintos ingatlan esetében 2 millió forint megtakarítást jelent.