×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már az óvodákban és iskolákban is terjesztenék az LMBTQ-propagandát

 

Vasárnap online matinén olvastak fel részleteket a nagy vihart kavart LMBTQ-mesekönyvből a szervezők. A helyszínen tüntetők gyűltek össze a könyv betiltását követelve. Időközben a CitizenGo magyarországi irodája tovább folytatja a kampányát a mesekönyv ellen, a szervezet célja a könyvet árusító boltok bojkottálása.

Nem engedték be a fővárosi Átrium színházba vasárnap azokat a tüntetőket, akik a Meseország mindenkié című könyv felolvasása ellen kívántak tiltakozni. Az óvodás gyerekeknek kiadott homoszexuális tartalmú mesekönyv alaptörvény- és a családvédelmi törvénnyel is szembemegy, ami minden tisztességes magyar embert sért – közölte Budaházy Edda, a tüntetés egyik szervezője.

Nemcsak Istent hajítják ki a magyar nemzet kincsesládájából, hanem magát az embert is” – mondta Téglás Imre író, irodalomtörténész az Alfa Szövetség alapító elnöke, hét gyermek édesapja. Hozzátette, Magyarországnak ideje felébrednie és tennie az LMBTQ-propaganda ellen.

Gaudi-Nagy Tamás jogvédő szerint az Országgyűlésnek törvényi tiltást kellene foganatosítania az LMBTQ-mozgalom ellen.

Van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni

Hagyják békén a gyerekeinket” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök

a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szerinte szövevényes viták alakultak ki a témáról, de Magyarországon vannak homoszexualitásra vonatkozó jogszabályok. A kormányfő úgy véli, hogy a magyarok türelmesen és toleránsan kezelik a jelenséget, de van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni.

Tovább folytatják a kampányt

Schittl Eszter, a CitizenGo magyarországi kampányfőnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta,

már több mint 80 ezren csatlakoztak a petíciójukhoz, amely a mesekönyv forgalmazásának betiltását szorgalmazza.

Hozzátette, a továbbiakban is folytatják a kampányukat, jelenleg pedagógusokat kérnek arra, mondják el a könyvesboltok vezetőinek a véleményüket a mesekönyvről.

Hangsúlyozta,

az LMBTQ-mesék nem a gyermekeknek valók. Ezért rengeteg szakértővel konzultálnak, akik ugyancsak visszautasítják, hogy egy kiskorú gyerek a genderelméleteken gondolkodna.

A legaggasztóbb Schittl Eszter számára, hogy a mesekönyvhöz óvodai és iskola oktatási terveket is készítettek. Úgy gondolja, ezzel a lépéssel az a céljuk a mesekönyv szerkesztőinek, hogy az óvodai és iskolai foglalkozásokon jussanak el a gyerekekhez, és megkerüljék a szülőket.

Elmondta, sikerült elérniük, hogy Őrsi Gergely, a II. kerület baloldali polgármestere visszamondja az LMBT-mesematinén való részvételét, miután nagyon sokan telefonáltak és írtak neki. A döntéshozók felé a visszajelzés fontos része egy demokráciának, ez a példa is mutatja, hogy érdemes élnünk vele.

A beszélgetés végén Schittl Eszter elmondta, hogy következő lépésként azt tervezik, bojkottálják azokat a boltokat, ahol árulják ezt a könyvet.

A címlapfotó illusztráció. 


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.