×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már megvan a megtartó erő az egészségügyben

 

Az idei 14, valamint a mostani 20 százalékos béremeléssel folytatódik a bérfelzárkóztatási program, melyért 2004 és 2010 között hiába sztrájkoltak az ápolók és egészségügyi dolgozók.

Az ötszázezer forintos egyszeri juttatás után most egy tartós rendezéssel, húsz százalékkal növeli az ápolók és egészségügyi szakdolgozók bérét a kormány. A magasabb munkabér novembertől jár majd, tehát az első emelt összeg december elején érkezhet a dolgozók számlájára.

Fél évvel ezelőtt beszélgettünk, amikor váratlanul ránk csapott a koronavírus, és már akkor jeleztük, hogy ez a rendkívüli megpróbáltatás rendkívüli intézkedéseket igényel,

és csak üdvözölni tudjuk a kormányzati intézkedéseket – mondta Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette, ezek az intézkedések nem csak ebben az évben kezdődtek el.

Az idei tizennégy és a mostani húszszázalékos béremeléssel folytatódik az a bérfelzárkóztatási program, ami 2004 és 2010 között minden követelésünk és sztrájkunk ellenére elmaradt.

A szerdai kormányülésen az orvosi bértábláról is szó volt. Cser Ágnes véleménye szerint ez egy közös munkának az eredménye.

Kiemelte, hogy folyamatosak a tárgyalások a kormánnyal, és remélik, hogy a gazdasági, műszaki területen foglalkoztatottak béremelését is tető alá hozhatják, valamint az együttműködési és bérfelzárkóztatási megállapodást is folytathatják.

Cser Ágnes kiemelte, az egészségügy rendkívül komplex szolgáltatási terület, és a társadalom támogatásával megfelelő szintre kellett hozni. Ez megtörtént, így megvan a megtartó erő, ez bizonyított tény.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.
A címlapfotó illusztráció.