×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A kutya orráig elért a kokain – VIDEÓ

 

Két repülőtéri alkalmazottat és több társukat fogták el kábítószer-kereskedelem miatt szeptember 22. és 25. között – közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kedden a police.hu oldalon.

A repülőtéri igazgatóság nyomozása alapján, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség segítségével hat embert fogtak el. A gyanú szerint négyen közülük több száz alkalommal értékesítettek drogot. A két másik férfit kábítószer-birtoklással gyanúsították meg a rendőrök.

A nyomozók szerint az egyik gyanúsított – aki többszörösen büntetett előéletű – 181, a másik – aki a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el – 11, harmadik társuk 14, a negyedik pedig 133 alkalommal kereskedett kábítószerrel. Utóbbi két férfi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozott rakodóként.

A kábítószer-kereső kutyával tartott kutatásokon eladásra előkészített, kiporciózott kábítószert találtak és foglaltak le, amelyről a szakértők megállapították, hogy kokaint tartalmaznak. Ezenkívül a nyomozók nagy értékű autót, készpénzt, műszaki cikkeket, órákat és ékszereket is lefoglaltak.

A közlemény szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hatáskörébe tartozik a repülőtéri dolgozók védelmi háttérellenőrzése. A légiközlekedés területén kizárólag olyan munkavállalók dolgozhatnak, akik nem követnek vagy követtek el bűncselekményeket, mert a bűnös életvitel a légiközlekedésre nézve súlyos biztonsági kockázatot jelent.

Folyamatosan és visszatérően figyelemmel kísérik a repülőtéri munkavállalók fedhetetlen életvitelét, és intézkednek a bűncselekmények megszakítására, valamint az elkövetők eltávolítására a repülőtérről – írták.