×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bajnai Gordonnal készül a választásokra a Momentum

 

Bajnai Gordon korábbi kormányfőt is bevonja szakértő csapatába a Momentum, amely „gőzerővel készül” a két év múlva esedékes parlamenti választásokra – számolt be a Blikk.

Leginkább a szakpolitkusaink felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértünk – kommentálta a Blikknek a helyzetet Fekete-Győr András. A Momentum elnöke hozzátette: nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai állami posztot kap cserébe. Mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek.

„Elárulom, olyan emberek is vannak köztük, akik a 2010 óta létező kormányzásban is aktív szerepet vállaltak, de talán érthető, ha az ő nevüket nem árulom el” – mondta a pártelnök.

Bajnai 2009 áprilisában Gyurcsány Ferenc lemondása után töltötte be a miniszterelnöki posztot egy évig. 2011-ben több külföldi egyetemen is volt vendégprofesszor. 2014-ben váratlanul újra visszatért a magyar politikába, az Együtt 2014 Mozgalom egyik vezetőjeként vállalt szerepet. Az Együtt egy mandátumot szerzett az EP-választáson, de Bajnai lemondott róla, amelyet így Jávor Benedek nyert el.

Bajnai politikai pályáját a mai napig beárnyékolja a Hajdú-Bét-botrány. Az ország egyik legnagyobb baromfi-feldolgozóját 1998-ban vásárolta meg Bajnai cége.

A cég 2003 végére fizetésképtelenné vált és a felszámolás után a milliárdos követelések kielégítésére már nem volt elég vagyona. Ezzel kistermelők százainak az egzisztenciája roppant meg, sokan öngyilkosok lettek.