×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Pénteken startol az év legfontosabb hazai jövőkonferenciája

 

Jövő pénteken kezdődik az egyik legfontosabb regionális innovációs konferencia Budapesten az Antall József Tudásközpont szervezésében.  A think.BDPST konferencián felszólal az Európai Bizottság alelnöke Věra Jourová is – közölték a szervezők.

Az Antall József Tudásközpont ötödik alkalommal szervezi meg együttműködésben a Külgazdasági és Külügyminisztériummal a régió legjelentősebb innovációs konferenciáját, amely a legégetőbb, jövőnket érintő kérdésekkel foglalkozik évről évre, mint az okos városok és az 5G, a tech óriások szerepéről és az adatvédelem.

Az eseményen számos nemzetközi és hazai szakértő mellett kiemelt előadóként ezúttal az Európai Bizottság alelnöke, Věra Jourová is részt vesz, aki az innovációnak a jogállamiságot és az európai értékeket érintő kérdéseit is tárgyalja majd.

Többek között beszél majd arról, hogy a transzparencia biztosításában, a demokrácia és a demokratikus értékek megvédésében, a társadalmi rendszerek javításában milyen szerepe lehet a technológiai fejlődésnek.

Izgalmas és aktuális témákat bont ki a jelenlegi és a vírushelyzetet követő adatvédelmi lehetőségekről szóló panelbeszélgetés, az EU adatvédelmi biztosa, Wojciech Wiewiorowski, Dr. Péterfalvi Attila, a NAIH elnökének részvételével. A koronavírus-járvány során használt, kontaktkutatás támogatását segítő applikációk személyes információkhoz is hozzáférést adtak.

A konferencián szó lesz még a technológiai óriások, mint a Facebook vagy a Google szabályozási kérdéseiről. Varga Judit igazságügyi miniszter választ ad arra például, hogy egyáltalán EU-s vagy lokális szinten érdemes-e a tech vállalatok működését szabályozni.

Az október 2-i konferencia folyamatosan frissülő programja és az online regisztráció EZEN a linken érhető el.