Álhír, hogy nem mérték a szurkolók testhőmérsékletét

 

Nem igazak a hírek, amelyek szerint nem mérték a szurkolók testhőmérsékletét a csütörtöki Szuperkupa-döntő előtt – idézte az M1 Híradója az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elhangzottakat.

A Népszava közölte először az álhírt, amit aztán mások is átvettek. Később a napilap törölte, illetve módosította az írást, az Alfahír pedig úgy fogalmazott, hogy a lap téves információt közölt.

Pénteken a Pesti Srácok azt írta, a Népszava a csütörtök esti Szuperkupa-meccs előtt se állta meg, hogy ne hazudjon egy alaposat. Helyszíni tudósítójuk azt állította, hogy nincsenek testhőmérséklet-mérések és beengednek mindenkit, hiába volt feltétel a negatív vírusteszt. Orbitálisat hazudott a Népszava, egy idő után gyorsan törölte a cikkét.


A rendezők hőkamerákat telepítettek a bejáratokhoz, így próbálták kiszűrni az esetleg betegen érkező szurkolókat.

„A Puskás Arénában a beléptető kapukhoz az Országos Mentőszolgálat négy darab járványügyi sátort telepített, a labdarúgó-mérkőzésre látogatóknak a testhőmérséklet mérésére egy telepített terminál hőkamerakapu működtetésével biztosítottuk” – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.

Az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a pénteki online sajtótájékoztatón kiemelte, hogy 16 látogatónál jelzett a hőkamera, azonban a 15 perc elteltével végzett másodlagos testhőmérséklet mérése egyik személy esetében sem mutatott ki a megengedettnél nagyobb testhőmérsékletet.

Kiss Róbert szerint kijelenthető, hogy nem igazak azok a megjelent cikkek az interneten, amelyek szerint nem történtek testhőmérséklet-mérések, mivel ezeket minden látogató esetében végrehajtották.