×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Új, egységes ernyőarculatot kapnak a főváros szervei

 

Új, egységes ernyőarculatot kapnak a fővárosi önkormányzat szervezetei és cégei – jelentette be a Budapesti Városarculati (BV) Nonprofit Kft. ügyvezetője szombaton a fővárosban.

A BV és a Kreatív Magazin által kiírt nyílt tenderre 40 pályázat érkezett, ezek közül a szakemberekből álló zsűri a győri Elevate Strategy and Design. Kft. pályázatát ítélte a legjobbnak – közölte Faix Csaba.

Faix Csaba, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. ügyvezetője a fővárosi szervezetek új, egységes arculatának bemutatóján az Új Városházán 2020. szeptember 19-én. Új, egységes „ernyőarculatot” kapnak a fővárosi önkormányzat szervezetei és cégei (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Az új arculat alapja egy kör alakú úgynevezett grindháló, amelyre a különböző cégek tevékenységét egyénileg megjelenítő elemek illeszthetők – tette hozzá.

Elmondta: 50 olyan cég és szervezet van, amely a fővároshoz köthető, ám a most használt logóikon semmi nem utal arra, hogy egy szolgáltató hálóhoz tartoznak. Ezért döntöttek arról, hogy a főváros 2016-ban megfogalmazott arculati elemeit továbbfejlesztik az egységesítés érdekében.

Az volt a célj, hogy a főváros filozófiája, vagyis a sokszínűség, a fenntarthatóság és az élhetőség is visszaköszönjön a logókról – fűzte hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az egységes arculat versenyelőnyt is jelent. Ugyanis nagy a verseny a turistákért és a rendezvényekért az európai városok között, és például Prága, Pozsony és Bécs már rendelkezik saját egységes dizájnnal.

Továbbá – folytatta – az egységesítés hatékony is, mert a fővárosi cégek és szervezetek ezáltal megspórolják az önálló brandépítés tetemes költségét. Az arculatváltás nem máról holnapra megy végbe, az egy éveken át tartó folyamat lehet – tette hozzá Faix Csaba.