×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megújulnak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményei

 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményei 1,8 milliárd forintból újulnak meg, a felújítások az összes megyét érintik – jelentette be pénteken a Fejér megyei Bicskén Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

Cikkünk frissült.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára beszél, mögötte Cséplőné Gönczi Veronika, a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény igazgatója a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Integrált Szociális Intézménye előtt tartott sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Fülöp Attila a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény bicskei telephelyénél tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy 120 helyszínen fognak felújításokat végezni az államilag fenntartott szociális és gyermekvédelmi intézményekben. Jellemzően vizesblokkok, fűtésrendszerek, villamoshálózatok felújítása és a biztonságot működést szolgáló fejlesztések valósulnak meg – tette hozzá.

Fülöp Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány időszakában az ország és a gazdaság működését úgy kell megőrizni, hogy a legrászorultabbak, vírusnak legkitettebbek védelmét fenntartsák. Ezt szolgálják az intézményekben a látogatási- és kijárási tilalmak, felvételi korlátozások, de legalább ennyire fontos a gondozók szabálykövető magatartása, hiszen a lezárt intézményekben élő, rájuk bízott személyeket, csak a szabályok maradéktalan betartásával tudják megóvni – mutatott rá.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára és Cséplőné Gönczi Veronika, a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény igazgatója beszélget a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Integrált Szociális Intézménye előtt tartott sajtótájékoztató után, (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Cséplőné Gönczi Veronika, a tíz intézményegységgel rendelkező Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény igazgatója elmondta, hogy bruttó 123 millió forintot fordítanak öt telephelyük megújítására.

Közölte, hogy a Fejér megyére jutó forrásból a 175 férőhelyes, pszichiátriai betegeknek és fogyatékossággal élőknek otthoni ellátást nyújtó bicskei intézménynél megújul a telephelyhez vezető út, az épület tűzjelző rendszere és elektromos hálózata. Sárosdon a 136 fős idősotthonban kazáncsere- és fűtéskorszerűsítés valósul meg, mint ahogy a 100 férőhelyes alapi otthonban is, ahol ötven időskorú és ötven fogyatékossággal élő lakik.

Polgárdi-Tekerespusztán, a fogyatékossággal élők 236 férőhelyes ápoló-gondozó otthonában két épület tetőszerkezetének helyreállítása valósul meg, míg Gánt-Bányatelepen a 257 fogyatékossággal élőt és pszichiátriai betegeket ellátó ápoló-gondozó otthonban egy 37 férőhelyes épületen tetőcserét hajtanak végre.