Emmi: A magyar egészségügy felkészült, a baloldal fejezze be a riogatást!

 

A magyar egészségügy felkészült a koronavírusjárvány második hullámának kezelésére – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye a baloldali sajtóban megjelent álhírekre reagálva.

A sajtóban megjelent kamuhírekkel és a baloldal hazug állatásaival ellentétben szeretnénk leszögezi, hogy a kórházakban van elég hely, van elég lélegeztetőkészülék, és van elegendő szakember is – írták.

Közleményükben jelzik: 1839 lélegeztetésre alkalmas ágy áll rendelkezésre, amelyből 812 koronavírus kezelésére lett elkülönítve.


Ezeken jelenleg összesen 29 koronavírusos beteg fekszik.

További 9487 kórházi ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek ellátására, melyből jelenleg 384-et használnak. Hozzátették: több mint 16 000 lélegeztetőgép áll rendelkezésre.
Ezek a kapacitások szükség esetén tovább bővíthetőek.

Az Emmi közleményben hangsúlyozza, hogy a járvány kezelésére még a tavasz folyamán kidolgozott a magyar egészségügy egy tervet, ennek lényege, hogy azért végeznek kevés kórházban a covidos betegek kezelését, hogy minimalizálják a fertőzés kockázatát.

Amennyiben egy kijelölt intézmény megtelik, akkor az előzetes terveknek megfelelően egy következő intézmény lép be a koronavírusos betegek ellátási körébe, ahova más intézményből irányítanak át egészségügyi dolgozókat, orvosokat, nővéreket és technikusokat. Minden eszköznek és minden azt kezelő egészségügyi szakembernek megvan a helye – olvasható a közleményben.