×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Maximálta a koronavírustesztek hatósági árát a kormány

 

A tesztek hatósági árát megállapítottuk, semmilyen jogcímen nem lehet több pénzt elkérni egy tesztért, mint 19 500 forint – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.

Cikkünk frissült.

Az első hullámmal szemben csatát nyertünk, most szembe kell néznünk a második hullámmal, most már felkészültebben és tapasztaltabban, ráadásul felvértezve egy nemzeti konzultációval” – mondta a kormányfő.

Kiemelte: a járványügyi szakemberek szerint a második hullám valamikor december–január tájékán éri el a csúcspontját.

Egészen addig védekeznünk kell. Van egy haditervünk, amely arról szól, hogy hogyan védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket, és ezzel egy időben hogyan tartsuk fenn az ország működőképességét – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök az egészségügyi rendszer felkészültségéről is beszélt.

Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani

– hangsúlyozta.

Orbán Viktor ezt követően a legfrissebb döntéseket ismertette. „Miután a vírust külföldről hurcolták be, ezért a kormány úgy döntött fönntartja a beutazási korlátozásokat. Kötelezővé tesszük a maszk használatát a tömegközlekedés és az üzletek mellett most már a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási irodákban is” – fejtette ki.

Hozzátette:

  • a teljes körű látogatási tilalmat fenntartják a kórházakban és az idősotthonokban,
  • október elsejétől testhőmérséklet-mérés után lehet belépni az iskolákba a diákoknak és a tanároknak, és csak nekik,
  • a szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni.

A tesztek hatósági árát megállapítottuk, semmilyen jogcímen nem lehet több pénzt elkérni egy tesztért, mint 19 500 forint – közölte a kormányfő, aki a bejelentés végén mindenkit arra kért, hogy tartsa be a járvány elleni hatékony védekezés érdekében hozott szabályokat.

A miniszterelnök hangsúlyozta: az egészségügyet felkészítették, a védekezéshez szükséges felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztetőkészülékek és az ezek működtetéséhez szükséges orvosok, ápolók megfelelő számban rendelkezésre állnak. „Sőt, ha kell, akkor a ma több mint tízezer ágyat 2-3-szorosára is tudják növelni, egy vezénylési terv alapján pedig orvosokat és ápolókat is tudnak küldeni a megfelelő helyre” – tette hozzá.

Orbán Viktor arra kért mindenkit, hogy a saját, de különösképpen az idősek és a betegek érdekében tartsa be a szabályokat. Hozzátette, a rendőrséget utasította Pintér Sándor belügyminiszteren keresztül, hogy szigorúan ellenőrizze és tartassa be a szabályokat, és ha kell, büntesse azokat, akik nem tartják be őket.

Egyszer már sikerült, most másodszor is sikerülni fog. Vigyázzunk egymásra!

– zárta szavait Orbán Viktor.