×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Aki a ­Facebookon Dobrev Klárával „beszélget”, adatai a Bajnai–Gyurcsány-hálózathoz kerülnek

 

Gerald Knaus, a spekuláns embere tevékenységéről közöl cikksorozatot a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet szombati számában folytatta cikksorozatát a Soros-hálózat Magyarország elleni lejárató hadjáratának vezetőjének tevékenységéről.

A korábbi cikkekben bemutatták Gerald Knaust, a Euo­pean Stability Initiative (ESI) elnökét, aki az elmúlt hónapokban kommunikációs offenzívát indított hazánk ellen.

Az osztrák társadalomtudósról kiderült, hogy valójában a Soros-lobbi kulcsfigurája és hogy a befolyásos osztrák társadalomtudós képes álhírekkel órák alatt teleszórni a világsajtót.

A legújabb cikkben arról írnak, hogy European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű lobbiszervezet a találkozási pont Gerald Knaus, Soros György és magyar balliberális politikusok között.

A 2018-as választások előtt hozták létre a DatAdat Professional Kft-t, amelynek egyik tulajdonosa Ficsor Ádám, aki Gyurcsány kabinetjét vezette, de később Bajnai titkosszolgálati minisztereként is dolgozott.

Ficsor Ádám, volt polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter, Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök egykori kabinetfőnöke (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A cég másik két tulajdonosa Bajnai Gordon volt kormányfő és Dessewffy Tibor, az ELTE egyetemi docense. A cég jelentős választói adatbázisok felett diszponál, és a legújabb kampánytechnikákkal segíti a baloldalt.

Bajnai Gordon (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

„Ha egy állampolgár a ­Facebookon Dobrev Klárával „beszélget”, akkor a Bajnai–Gyurcsány-hálózat kezei közé kerülnek az adatai – írta a lap.

A DatAdat Professional menedzsere Szigetvári Viktor, aki mindkét balliberális miniszterelnök bizalmas munkatársa volt.

A lap információ szerint az 2019. őszi baloldali kampányokat is nagyban segítette ez a csapat és ő állhatnak az Ezalényeg.hu nevű lejáratóportál működése mögött is.

A Magyar Nemzet szerint az ECFR, amely részben Soros pénzéből működik azért is fontos, mert ez az a találkozási pont, amelynek nyilvános taglistáján a két Soros, György és Alexander, Gerald Knaus, a fizetett lobbistájuk és egy sor magyar balliberális politikus, így Bajnai Gordon, Ficsor Ádám és Szigetvári Viktor is felbukkan.

A lap kiemeli DatAdat Professional harmadik tulajdonosát, a szociológus ­Dessewffy Tibort, aki egyben kapcsolódási pont az egyetemi-kutatói világhoz a balliberális hálózat számára. A egyetemi docens általa vezetett ELTE Digitális Szociológia Kutatóközpontban többek között Facebook-felhasználói szokásokat is kutatnak.

Dessewffy Tibor és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)