×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyarország megbüntetésén dolgozik a Soros-hálózat lobbistája

 

Gerald Knaus, a spekuláns embere tevékenységéről közöl cikksorozatot a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet szerdai számában folytatta cikksorozatát  a Soros-hálózat Magyarország elleni lejárató hadjáratának vezetőjének  tevékenységéről.

A lap korábbi cikkeiben bemutatták Gerald Knaust, a Euro­pean Stability Initiative (ESI) elnökét, aki az elmúlt hónapokban kommunikációs offenzívát indított hazánk ellen.

A legfrissebb cikkben összefoglalták az 50 éves osztrák születésű politikai elemző Orbán Viktor korábbi kijelentéseit elferdítő sajtónyilatkozatait.

Már a 2016. októberi kvótanépszavazás kapcsán megbélyegző jellegű kritikákkal támadta a magyar kormányfőt Knaus, de a 2018-as választások után ő és az ESI számára a szuverenisták euró­pai megerősödésének megakadályozása lett a fő cél.

Ferdítés, csúsztatás, manipuláció

Knaus egyik bevált módszere a félremagyarázás, azaz Orbán Viktor mondatainak szövegösszefüggéseiből kiragadott módon történő vagy totálisan fals „idézése” – írta a Magyar Nemzet.

A politikai elemző gyakran idézte és forgatta ki Orbán Viktor 2015-os kötcsei beszédét, amelyben a kormányfő arról beszélt, hogy vége a liberális blabla korszakának.

„Ez óriási kockázatokat rejt magában, de egyben egy új esélyt is kínál arra, hogy a nemzeti-keresztény eszmerendszer, gondolkodásmód, megközelítés visszanyerje a dominanciáját immáron nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában” – mondta a kormányfő öt éve.

Ezzel szemben a Die Zeitben Knaus ezt úgy foglalta össze, hogy: „Orbán 2015. szeptemberi bejelentése, hogy az +univerzális emberi jogok időszaka+ most véget ért, az unió külpolitikájában is le kell, hogy csapódjon. Putyin örülhet. Le Pen is.”

Az öt évvel ezelőtti kötcsei beszédben Orbán Viktor többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a liberálisok egyetemes emberi jogként tekintenek a megélheti migrációra.

Egy 2020 márciusi tévéműsorban is hamis szavakat adott az illegális migrációval szembe helyezkedő magyar kormányfő Orbán Viktor szájába.

 „Emlékezzen, Orbán Viktor mondta négy évvel ezelőtt, hogy ez a menekültválság lehetőséget teremtett arra, hogy megszabaduljunk attól, amit ő a nemzetközi univerzális emberi jogok álszentségének nevezett.”

Ilyen idézet Orbán Viktortól szintén nem lelhető fel, feltehetően ismét a fenti beszéd primitív és aljas kiforgatásáról és megmásításáról lehet szó – értékelte a Magyar Nemzet.

Tavasszal az Euronewsban ismét durván elferdítette ezt a kijelentést.

„Orbán évek óta hangoztatja, hogy „az univerzális emberi jogok kora csak liberális blabla és képmutatás, és katonai értelemben vett invázióról beszél. Már hozzászoktatta az embereket a menedékkel kapcsolatos jogok felfüggesztéséhez, és most ezt a válságot a végleges megoldás megvalósítására használja fel.”

Az idézet utolsó mondatában Knaus egyértelműen a nácikra utal.

Magyarország megbüntetése

A Magyar Nemzet információja szerint már 2018 szeptemberében feladatul kapták az ESI munkatársai, hogy gyűjtsenek adatokat térségünk országainak korrupciós ügyeiről, amelyek aztán publikálhatók a nemzetközi sajtóban. Ezeket az információkat aztán felhasználták a magyarok ellen a hétéves költségvetésről szóló vitában is.

Knaus maga is szorgalmazta, hogy gyakoroljanak politikai nyomást Magyarországra az uniós pénzek megvonásával.

Knaus hálózatának felfogása szerint Magyarország térdre kényszerítésében döntő szerepet kell kapnia az Európai Bizottságnak és az EU Bíróságának, és hazánk ellen is a lengyelekkel szembeni intézményi bánásmódot kell alkalmazni.

„Összefoglalva a fenti példákat, láthatóan egy tudatos és gátlástalan narratíva­építésről van szó. Knaus hazug meséje szerint Orbán „veszélyes”, hiszen eltörölné az emberi jogokat, neki és a nemzetközi közösségnek pedig meg kell állítaniuk ezt a szélsőjobboldali figurát” – írta a Magyar Nemzet.