×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Gyurcsány család folytatja a Vidnyánszky Attila elleni gyűlölethadjáratot

 

A hirado.hu egyik olvasója vette észre, hogy egy Facebook-csoportban megjelent hozzászólásban támogatja Gyurcsány Ferenc anyósa, a kommunizmus idején magas állami pozíciókat betöltő Apró Piroska a Vidnyánszky Attila kinevezését ellehetetleníteni igyekvő tüntetéssorozatot.

Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjének édesanyja, Gyurcsány Ferenc anyósa az Eötvös József Gimnázium Öregdiákok hivatalos oldalon, nyilvános Facebook-csoportban közzétett felhívás egyik hozzászólásában jelezte, hogy támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a Vidnyánszky Attila kinevezése ellen tüntetőket.

Apró Piroska ugyanabban az 1952-ben államosított, II. kerületi, Szemlőhegy utcai villában nevelkedett, ahol a mai napig lakik a Demokratikus Koalíciót irányító Gyurcsány család. Apró Piroska MSZP-n belüli befolyásának köszönhetően ívelt felfelé 2002 után Gyurcsány Ferenc későbbi miniszterelnök pályája, de az ő politikai hátszelével vághatott neki Dobrev Klára is a nagypolitikának.

Apró Piroska annak az Apró Antalnak a lánya, aki a Kádár-rendszer kommunista pártelitjének első vonalába tartozott: 45 éven keresztül volt országgyűlési képviselő, amelyből tizenhárom évig az Országgyűlés elnökeként funkcionált, de az MSZMP Központi Bizottságának és a Politikai Bizottságnak is oszlopos tagja volt.

Apró Piroska számos államigazgatási pozíciót töltött be a rendszerváltás előtt, még a kereskedelmi miniszter helyettese is volt. Később, ’94-től Horn Gyula miniszterelnök kabinetirodáján államtitkár lett, majd több állami gazdasági társaságban kapott fontos tisztséget.

Nem ez az első alkalom, hogy a Gyurcsány család a Nemzeti Színház igazgatóját támadja, hiszen augusztusban maga az exminiszterelnök intézett kirohanást Vidnyánszky Attila ellen. Miután a rendezőt kinevezték a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány élére, Gyurcsány Ferenc a következő, sokat sejtető mondatokat írta Facebook-oldalán: „Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek.”

A Demokratikus Koalíció elnökének szavai komoly tiltakozáshullámot indítottak. Több mint húszezren álltak ki Vidnyánszky mellett, és több mint háromszáz közéleti szereplő és művész írta alá azt a petíciót, amivel Gyurcsány Ferenc kirekesztő szavai ellen tiltakoznak.